Fotball

Hestad-scoring sikret viktig Molde-poeng

Molde topper fortsatt gruppen i Europaligaen etter 1-1 mot Ajax.

Erik Hestad sendte Molde i ledelsen mot Ajax. Her i duell med Kenny Tete.
  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

MOLDE — AJAX 1-1

Den første runden av Europaligaens gruppespill var en eneste stor, norsk jubelkveld. Rosenborg fikk med seg et sterkt poeng fra Frankrike, og Molde overrasket stort ved å slå Fenerbahçe i Tyrkia.

Les også

RBK fikk seg en på trynet

Torsdag kveld gikk de samme lagene for en ny, gedigen opptur, denne gang på norsk jord. Begge lagene hadde muligheter til å vinne, men Moldes ene poeng hjemme mot Ajax ble den norske beholdningen.

Topper gruppen

Hjemmefansen på Aker stadion kunne juble da Erik Hestad satte inn 1-0 tidlig i kampen, men Ajax kvitterte ved Viktor Fischer kort tid etter. Joona Toivio var imidlertid et stolpeskudd unna frisparkscoring i 2. omgang, og Etzaz Hussain var farlig frempå få minutter før sluttsignalet lød. Molde presset mest i sluttminuttene, men Ajax fikk likevel en gigantisk sjanse på overtid.

Med fire poeng er Molde fortsatt på topp i gruppe A. Nå venter to kamper mot Ronny Deilas Celtic, som spilte uavgjort mot Fenerbahçe i den andre kampen i gruppen torsdag.

— Det var en veldig god prestasjon. I 1. omgang slet vi litt, men 2. omgangen var ekstremt bra. Vi jobbet knallhardt og skapte sjanser. Det gjorde de også, men jeg er veldig godt fornøyd med kampen, sier Molde-trener Erling Moe til Eurosport Norge.

Tidlig Molde-ledelse

Allerede etter syv minutter gikk Molde opp i ledelsen. Hussain kom seg fri på høyresiden og slo et lavt innlegg mellom beina på en Ajax-forsvarer. Foran mål ventet Erik Hestad. 20-åringen fikk en enkel jobb med å sende Molde i ledelsen.

Ajax svarte raskt på scoringen. Først traff Riechedly Bazoer stolpen med et langskudd. Dernest utlignet Fischer med en avslutning som gikk via Daniel Berg Hestad.

Samme Fischer var nær ved å doble ledelsen i begynnelsen av 2. omgang, men Ethan Horvath trakk frem en redning av ypperste merke på danskens heading.

Gigantisk Ajax-sjanse på overtid

Kvarteret før slutt fikk Tooivio sjansen på frispark. Midtstopperen traff godt, men ballen smelte i stolpen. Det ble starten på en periode med Molde-press. Hussain avsluttet to ganger fra god posisjon. Det siste forsøket var godt, men ble stoppet av Jasper Cillessen i Ajax-målet.

På overtid fikk Ajax en gedigen mulighet til å avgjøre kampen, men Anwar El Ghazi greide ikke helt å stokke beina rett foran mål.

Dermed ble det 1-1 på Aker stadion, og Molde er fortsatt i førersetet i kampen om Europa-avansement.

Les også

Selnæs: - Vi burde hatt seks poeng

Les mer om

  1. Europa League
  2. Molde FK
  3. AFC Ajax