- Martin Ødegaard får 20 millioner kroner i årslønn

Strømsgodset og Real Madrid skal være enige om en overgang for Martin Ødegaard med en totalramme på 60 millioner.

Martin Ødegaard kan bli presentert som Real Madrid-spiller denne uken. I begynnelsen vil han spille kamper for B-laget, men trene med førstelaget.

Martin Ødegaard har nå bestemt seg for sin neste klubb, og valget faller — ikke overraskende - på Real Madrid. Det meldte lokalavisen Drammens Tidende tidligere mandag.

Det åpnet for at Strømsgodset og Real Madrid kunne forhandle om overgangssum. Den velinformerte spanske journalisten José Luis Sánchezmelder mandag kveld på sin Twitter-konto at overgangen er i boks.

— Martin Ødegaard, Real Madrids nye spiller. Kun offentliggjøring fra klubbene gjenstår, skriver Sánchez. Sánchez jobber for den spanske TV-kanalen La Sexta og ligger tett på Real Madrid.

VG skriver tirsdag at Ødegaard kan vente seg en startlønn på 20 millioner kroner - omtrent som midtbanespiller Isco. Avisensiterer spanske kilder.

VG meldte mandag kveld at klubbene er enige om en overgang. Avisen skriver at forhandlingene ble gjennomført i København, og at salget totalt kan gi Strømsgodset 60 millioner kroner.

— Jeg kommenterer ikke noe rundt Martin, sier Hans Erik Ødegaard mandag kveld.

— Jeg kommenterer ikke noe i kveld. Informasjon kommer tidsnok, sier agent Tore Pedersen.

Les også

Ødegaard: Fra ukjent tenåring til Real Madrid-spiller på 10 måneder

Kan bli presentert denne uken

Det betyr at Martin Ødegaard kan bli presentert som Real Madrids nyeste signering allerede denne uken.

— Det kan bli denne uken. De har ikke konkurranse fra andre klubber lenger, så overgangen kan offentliggjøres hvilken som helst dag, sier Sánchez til Aftenposten.

Ødegaard besøkte Real Madrids treningsanlegg forrige uke.

— Samtalen med Zinedine Zidane (trener for Madrids B-lag og legende i klubben, journ. anm.) var viktig. I tillegg snakket han med Cristiano Ronaldo Gareth Bale og Sergio Ramos, forteller Sánchez.

Ifølge Sánchez skal Ødegaard i begynnelsen spille kamper for Castilla (B-laget), men trene med førstelaget. Han hevder også at Real Madrid leter etter en privatlærer som kan lære Ødegaard spansk.

Storavisen Marca har tidligere skrevet at Real Madrid har tilbydd Ødegaard en lukrativ seksårskontrakt.

– Ingen kommentar

Pappa Hans Erik Ødegaard sa til Aftenposten tidligere mandag at han ikke ser grunn til å endre politikk når det gjelder ikke å kommentere rykter og spekulasjoner rundt sønnen.

— Vi kommenterer ikke noe rundt Martin. Det er det samme vi har sagt en stund nå. Vi kommenterer ikke rykter eller spekulasjoner. Det har pågått såpass lenge nå, så vi endrer ikke noe på det, sier Ødegaard.

Han ønsket hverken å si noe om opplysningene til Drammens Tidende om at sønnen går til Real Madrid nå, ei heller om hvordan fotballfremtiden til sønnen ser ut.

— Det blir ingen kommentar der også, sa han.

- Får villa i Madrid

DT skrev at Ødegaard blir en del av A-laget til det spanske hovedstadslaget, og at far og sønn Ødegaard flytter til Madrid umiddelbart. En villa skal stå klar til familien i den spanske hovedstaden.

Det har hele veien vært et beinhardt krav fra Ødegaard-leiren at 16-åringen skal bli en del av en A-lagstropp.

– Ingen av klubbene vi snakker med, planlegger å ha Martin på et B-lag eller akademi, sa Hans Erik Ødegaard til Aftenposten i høst.

– Vi skal kanskje tone ned forventningene. Gutten har ikke spilt fotball på tre måneder. Han er midt i en sesongoppkjøring og har fått seg en skade. Det viktigste er å komme på plass, lære å kjenne spillergruppa, lære språket, bli vant til situasjonen og få opp den fysiske formen, sier Petter Veland til NTB.

Bayern, Arsenal og Liverpool

Ifølge DT har avgjørelsen sittet langt inne, og Bayern München skal ha vært det nest heteste alternativet for 16-åringen, men også Arsenal og Liverpool skal ha vært aktuelle - helt frem til det siste.

Sportssjef i Strømsgodset, Jostein Flo, har ikke besvart våre henvendelser.

Fakta:

Martin Ødegaard

  • Født: 17. desember 1998 (16 år)
  • Klubb: Strømsgodset
  • A-landskamper/mål: 3/0
  • Spilte 15+8 seriekamper for Strømsgodset i 2014, scoret fem mål og hadde sju assist.
  • Ble tidenes yngste spiller og målscorer i eliteserien sesongen 2014. * Ble i august 2014 tidenes yngste A-landslagsspiller for Norge.
  • Ble i oktober 2014 tidenes yngste spiller i en EM-kvalifiseringskamp.
  • Aktuell: Ifølge Drammens Tidende har han takket ja til kontraktstilbudet fra Real Madrid. (©NTB)