Rosenborg kontrollert til Europa League

Måtte tåle baklengs, men kontrollerte seg videre i Europa.

Alexander Søderlund og Rosenborg er klare for gruppespillet i Europa League.

TRONDHEIM (adressa.no): Rosenborg – Steaua 0-1 (3-1 sammenlagt): Ut av ingenting dukket spissen Adrian Popa opp som troll av eske i tordenskrallene over Lerkendal. Og satte en bitteliten støkk i 14.640 på tribunen.

Men det ble med det ene forsøket.

For etter en tam 1. omgang, hvor et Pål Helland-frispark strøk stolpen mens rumenerne ikke skapte noe som helst, var det ventet at Steaua ville stikke fram med alt de hadde av spillere etter pause.

Særlig etter Adrian Popas scoring alene med keeper etter 53 minutter.

Men med unntak av én stor sjanse, som Johan Lædre Bjørdal skapte ved å klarere rett over eget mål, var det god kontroll.

Dermed spiller det verdens minste rolle at det endte i tap på Lerkendal torsdag kveld. For nå skal Rosenborg ut på tokt i Europa igjen!

Skjelvik syk – Selnæs måtte sys

Det startet imidlertid på litt ubehagelig vis for Kåre Ingebrigtsen og co torsdag ettermiddag. Venstreback Jørgen Skjelvik lå hjemme med omgangssyke, mens Micke Dorsin er småskadd og tåler ikke 90 minutter. Dermed måtte Fredrik Midtsjø steppe inn som høyreback, mens Jonas Svensson tok turen over på venstre

Midtveis i 1. omgang, på stillingen 0-0 og full kontroll, ble usikkerheten enda et hakk større på RBK-benken. Ole Selnæs havnet i en beintøff duell med Muniru Sulley, og måtte av banen på båre. Inn med fast vikar Matthias Vilhjalmsson, mens Selnæs måtte på systua for noen sting i hodet.

Været var også med på å skape usikre føreforhold på Lerkendal-matta. Det lynet og tordnet over stadion, og regnet bøttet ned. Men tross tendenser til overvann og et par nesten-skumle situasjoner foran Andre Hansen, var det god kontroll på underlaget. Og da Helland dro til fra 17 meter midtveis i omgangen, var det hjemmelaget som styrte kampen.

To store RBK-muligheter

Da pausen var over, og alle på Lerkendal satt mest og gledet seg til en like kjedelig 2. omgang som sikret avansementet, byttet Steaua to mann tvert. Og fikk med det mer overtak over spillet. I minuttene etter den rumenske scoringen virket RBK-spillerne også noe nervøse, tapte dueller og ga fra seg noen dødballer.

Men den perioden varte i seks-syv minutter. Da fikk hjemmelaget troen på det igjen, og begynte å skape farligheter. Først da Helland, alene med keeper, var centimetre fra å nå et innlegg fra høyre. Så da Mike Jensen dunket til fra 17 meter etter 71 minutter – rett utenfor.

De siste ti minuttene ble det en transportetappe inn mot avansement.

Dermed kunne Bruttern og co juble for plassen i gruppespillet, hvor trekningen skjer fredag. Og potensielt 60 meget attraktive millioner kroner inn på bok.