Sæternes: - Latterlig hvis Nest-Sotra får kampen utsatt

Sandnes Ulf er mektig irritert på Nest-Sotra som prøver å få utsatt kommende helgs seriekamp på Ågotnes. Fotballforbundet er heller ikke fornøyd.

Denne banen er ikke klar for seriekamp mot Sandnes Ulf hevder Nest-Sotra. Her fra fjorårets kamp på Ågotnes mellom Nest-Sotra og EIK. Bob Sumareh scorer fra straffemerket.
  • Egil Ø. Nærland

Enden på visa kan bli at seriekampen søndag flyttes til en annen arena, for eksempel Varden Amfi.

– Latterlig hvis de får kampen utsatt, sier Sandnes-trener Bengt Sæternes bestemt til Aftenbladet.

– Nest-Sotra har visst om dette i månedsvis, så melder de inn nå etter serieåpningen 2. påskedag. Det holder ikke, klubben og kommunen har hatt god anledning til å fikse banen som oss andre med gras, utfyller Sæternes.

Les også

Må trolig utsette 1.-divisjonskampen mellom Nest-Sotra og Sandnes Ulf

Heller ikke Norges Fotballforbundet syns særlig om den seine beskjeden fra Nest-Sotra medgir leder for seksjon turneringsadministrasjon og arrangement, Rune Pedersen, overfor Aftenbladet.

– NFF kunne hjulpet

– Vi fikk beskjed om dette i går (tirsdag), og syns det er lovlig seint. Hadde vi kjent til problemene for noen uker siden, kunne vi hjulpet med å sette inn tiltak, forklarer Pedersen.

Den tidligere toppdommeren opplyser at NFF avventer en tilbakemelding fra Nest-Sotra og kommunen torsdag før endelig avgjørelse blir tatt.

Les også

Et hardt slag for Sandnes Ulf

– Mange andre har fått banene klar

– Mange andre klubber har fått grasbanene sine i stand, påpeker Pedersen.

– For oss handler dette om sportslig likhet, om å holde kampene gående etter programmet. Det blir vanskelig å putte inn utsatte oppgjør i en tett mai måned.

– Hva med å flytte kampen til en annen arena?

– Det er en mulighet. Vi må finne en reservearena som også Sandnes Ulf godkjenner, sier Rune Pedersen.

Daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal, har ingen problemer med å flytte.

Les også

Overveldende glede blandet med frykt i Sandnes: – Jeg ble fryktelig redd

Han er tydelig irritert på Nest-Sotra akkurat som trener Sæternes, men uttaler seg noe mer diplomatisk.

– Klubben må fikse opp selv

– Vi hadde ingen perfekt grasmatte mot Strømmen i serieåpningen, men den var spillbar, blant annet fordi vi for flere måneder siden gjorde kommunen oppmerksom på at det måtte en ekstrainnsats til for å få Sandnes stadion klar, sier Espedal.

– Underlig at ikke Nest-Sotra har gjort det samme. Vi spiller profesjonell fotball, og tar ikke kommunen tak, må klubben fikse opp selv.

Espedal forteller at Sandnes Ulf har tilbudt Nest-Sotra å komme til Sandnes.

– Det ønsker de ikke, men jeg forventer at de finner en annen arena dersom ikke Ågotnes blir spillbar, understreker klubbsjefen i Sandnes.