Fotball

Lagerbäck stengte treningen: – Vi vet at de er gode på dødballer

Hør hva landslagssjefen sier foran skjebnekampen.

Lars Lagerbäck trekker fram dødball som Nord-Irlands farligste våpen. Den stengte delen av torsdagens trening ble brukt til å terpe detaljer.

– Det finnes ingen superløsning på det. Det viktigste er at vi er godt forberedt på deres styrker og kan avvæpne dem, sa Lagerbäck på sin pressekonferanse.

– Vi vet at de er gode på dødballsituasjoner. Det er en ting vi må hindre. Forhåpentlig kan vi overraske dem på en fast situasjon framover. De vil gjerne slå langt, og da er forsvarsspillet viktig i kampen om den ballen, sa svensken.

Han ville ikke avsløre om det blir sone- eller mannsmarkering.

– Det må du vente før du får se, sa Lagerbäck.

Den nye landslagssjefen sa laguttaket begynner å «klarne litt», men Lagerbäck ønsker ikke å spikre 100 prosent før alle treninger er gjennomført før møtet med Nord-Irland søndag.

Fikk terror-spørsmål

Landslaget har hatt intensive dager i London. Lagerbäck føler spillerne har tatt til seg den nye landslagssjefens ideer.

– Spillerne har ikke vist noen negativ holdning, selv om vi har hatt et ganske tett program. Nå slipper vi litt opp og får en mer normalt leir. Jeg synes spillerne har respondert bra, men det finnes ting i treningen vi kan gjøre bedre, sa Lagerbäck.

Svensken ble av Dagbladet spurt om hvordan landslaget oppfattet onsdagens terrorangrep i London.

– Det er veldig ubehagelig at noe slikt skjer, men det har ikke påvirket dem. Jeg har ikke opplevd at de ikke føler seg trygge. Det er veldig trist når slike ting hender, svarte Lagerbäck.

(©NTB)