Fotball

Bør Viking ta seks poeng mot Sandefjord og Start? Dette mener Bjarne Berntsen.

I løpet av fire dager møter Viking Sandefjord og Start. Men Bjarne Berntsen avfeier blankt at det er seks sikre poeng.

Veton Berisha og Viking står med ett poeng på fire kamper. Nå venter Sandefjord på hjemmebane onsdag kveld. Lørdag venter Start i Kristiansand. Her fra 1–1-kampen mot Mjøndalen for en uke siden. Kristian Jacobsen

 • Kjetil Flygind

Alle som har kastet et blikk på eliteserietabellen ser at Viking er i trøbbel poengmessig. Nå venter to lag på fire dager som av de fleste er tippet i nedrykksstriden.

Det er en gyllen anledning for de mørkeblå til å ta sesongens to første seirer. Men Viking-trener Bjarne Berntsen er ikke med på at det er seks sikre poeng.

– Det sier seg selv at vi komme i gang fortest mulig med å sanke trepoengere. Vi håper å ta tre poeng nå, aller helst to på rad, men vi kan heller ikke få panikk hvis vi ikke klarer det, sier Berntsen til Aftenbladet.

Les også

Nå er Berntsen fornøyd – Høiland tilbake i Viking-troppen

Advarer mot Sandefjord

Han sier han kjenner på presset om å begynne å vinne fotballkamper. Men han tar på ingen måte lett på oppgaven som heter Sandefjord og som venter på SR-Bank Arena onsdag kveld.

Laget fra hvalfangerbyen åpnet med å slå Odd 2–1 på bortebane før de spilte 2–2 hjemme mot Start. Så har det blitt to tap på rad. Bjarne Berntsen advarer.

– Det er et veldig bra lag hvis de får tid og rom. Det er et ballsikkert lag som tør å spille fotball, de har gode individualister og er gode på offensiv dødball. Det blir en tøff test for oss, sier Viking-treneren.

Hans eneste fokus før dobbelen mot «nedrykkskameratene» er Sandefjord. Det hadde Viking suksess med i fjor. Glemme alt annet og ha fokus på neste kamp.

Les også

«Batty» tilbake etter måneder på sidelinjen: – Det var deilig

Ingen enkle kamper

– Blir det ekstra viktig å ta poeng mot to antatt svakere lag ettersom sesongstarten bare har gitt ett poeng på fire kamper, Berntsen?

– At de er antatt dårligere er din mening. Jeg synes ikke det er noen antatt dårligere lag. Hver eneste kamp i Eliteserien er steintøff.

– Så det er ikke sånn at dette bør være tre enkle poeng for Viking?

– Nei, nei, nei. Ingen kamper i Eliteserien er enkle. Men vi har gode muligheter til å vinne hvis vi spiller to gode omganger, ikke bare én som vi har gjort i flere kamper. Vi kan ikke spille én dårlig og én god. Vi må ha mer stabilitet i prestasjonene.

– Hva vil være en akseptabel poengfangst på disse to kampene?

– Vi snakker ikke om det. Vi snakker om prestasjonen. Det er gode prestasjoner jeg ser etter nå.

Les også

Varsellampene blinker for Viking: – Nå må vi stå sammen

Seks spillere ute

Med kamper som kommer så tett som nå, blir det knapt tid til å trene skikkelig mellom slagene.

Derfor sier Berntsen det blir svært liten tid til å påvirke ting i spillet.

– Det som gjør meg trygg i troen på tre poeng mot Sandefjord, er prestasjonen i 2. omgang mot Vålerenga. Da viste vi hvor gode vi kan være hvis vi spiller opp mot vårt beste. På trening nå handler det mest om å få folk friske og klare til kamp, sier Berntsen.

Jefferson de Souza er definitivt ute mot Sandefjord. Det samme med Runar Hove, Sondre Bjørshol, Yann-Erik de Lanlay, Arild Østbø og Sondre Auklend.

Axel Óskar Andrésson, Johnny Furdal og Even Østensen trente tirsdag. Berntsen sier de tre ikke er utelukket fra troppen.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Fotball
 2. Eliteserien
 3. Viking FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Viking-treneren etter marerittstarten: – Klart jeg kjenner presset

 2. FOTBALL

  Selvsikker Berisha advarer Start: – Det begynner å ligne på noe

 3. FOTBALL

  Varsellampene blinker for Viking: – Det haster

 4. FOTBALL

  Snudde fiasko til suksess: Slik vekket Berntsen spillerne i pausen

 5. FOTBALL

  Nå er Berntsen fornøyd – Høiland tilbake i Viking-troppen

 6. FOTBALL

  Slakter forsvarsspillet etter nytt Viking-tap: – Vi er ikke i nærheten