TV 2 med ny Premier League-avtale. Slik blir endringene for TV-seerne.

TV 2 har sikret seg en forbedret avtale med Premier League fra og med neste sesong. Det gjør at kanalen kan vise flere kamper.

Onsdagens kamp mellom Everton og Manchester City ble ikke sendt på TV 2 sine Premier League-kanaler, til mange abonnenters frustrasjon.

Flere forbrukere av TV 2s Premier League-tjeneste har vist sin misnøye etter at kanalen ikke har fått vist mange nok kamper denne sesongen. Et annet spørsmål som har skapt debatt, er hvilke kamper kanalen har prioritert å sende.

Dette toppet seg på onsdag, da kanalen ikke fikk vist nøkkelkampen mellom Everton og Manchester City, fordi de engelske rettighetshaverne Sky Sports og BT Sport ikke valgte oppgjøret som TV-kamp.

«Hva er det vi driver å betaler i dyre dommer for da, om den eneste kampen denne datoen, ikke sendes?! Amatørmessig! Everton-Man City er jo en viktig kamp med tanke på ligatittelen» skrev én på Twitter.

«Har abonnert på den dyreste pakka hos TV 2 Sumo i alle år, og det blir bare mer og mer problemer. I kveld topper det seg med at de ikke viser kveldens PL kamp direkte» skrev en annen.

– Skal sende flere kamper

Nå kan PR- og pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, avsløre at kanalen har fått en forbedret avtale med Premier League fra og med neste sesong.

– Vi får sende flere kamper, uten at vi kan tallfeste antallet enda. Det er selvfølgelig veldig gledelig ettersom det blir flere kamper til folket, sier Dahl.

TV 2s nye Premier League-avtale gjør at de fortsatt må følge de engelske rettighetshaverne Sky Sports og BT Sports’ valg av kamper. Men i tillegg til dette har TV 2 en kvote der de kan velge egne kamper utenfor sendeskjemaet til Sky og BT. De samme reglene gjelder for alle rettighetshaverne av Premier League i Europa.

Store deler av TV 2s kvote går ut på å sende tippekampen (lørdag klokken 16), et kamptidspunkt som er fredet i England. Dansk TV 6 brukte en del av sin kvote til å sende onsdagens kamp mellom Everton og Manchester City.

Slik blir endringene

  • Nytt kamptidspunkt lørdag kveld. Det spekuleres i at dette blir klokken 20.45, slik at man da får fire kamper etter hverandre lørdag (13.30, 16.00, 18.30 og 20.45).
  • Kvoten på kamper TV 2 kan vise i tillegg til de valgte kampene fra Sky/BT, vil øke ytterligere.
  • TV 2 får større valgfrihet til å sende de midtukekampene kanalen ønsker.
Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, lover flere kamper til folket fra og med 2019/20-sesongen i Premier League.

– Færre kollisjoner

– På tross av større valgfrihet er vi fortsatt avhengige av rettighetshavernes valg, de er selvsagt pålagt å vise bredden av ligaen gjennom sesongen, ikke bare topplagene, sier Dahl.

– Det nye kamptidspunktet lørdag gir oss muligheten til å sende fire kamper denne dagen. Det kommet til å bidra til færre kollisjoner mellom toppkamper, siden kampene blir mer spredt, sier Dahl.

– Sannsynlig at abonnentprisen vil stige

Denne sesongen sender TV 2 205 kamper fra Premier League. For Premier League-pakken til TV 2 Sumo må man i skrivende stund betale en månedspris på 399 kroner. Kanalen har ikke avgjort om det vil øke ytterligere neste sesong, som følge av flere viste kamper.

– Det har vi ikke besluttet enda, sier Dahl.

Marianne Massaiu, TV-sjef i mediebyrået Mediacom, tror forbrukerne av TV 2 Sumo kan vente seg en høyere pris i fremtiden.

– Ja, det er sannsynlig å tro at abonnentprisen vil stige. De vil nok sette opp prisene noe etter hvert. Rettighetene er dyre og hvis man setter opp regnestykket med økt pris per abonnent, så gir det en enorm forskjell i inntekter, sier Massaiu.

– Samtidig er betalingsviljen svært høy for produktet Premier League, så folk vil nok fortsette med å betale for produktet, legger hun til.

Er produktet godt nok til å betale det TV 2 Sumo ønsker?

– Hvis du blør for laget ditt og får sett hver eneste kamp så mener jeg det. Derfor er det uheldig at kanalen har flere restriksjoner fra rettighetshaver. Jeg skjønner godt frustrasjonen til folk som ikke får sett favorittlaget sitt, på tross av sitt abonnement. Det er bra, det vet nok TV 2 også, mener Massaiu.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk