Pedersen blir dyrere for VIF

<p>Vålerengas opsjon på Marcus Pedersen er utgått. Ønsker Oslo-klubben Pedersen på permanent basis må de trolig ut med mer enn sju millioner kroner.</p>

Oslo 20120714.Vålerengaspillerne Marcus Pedersen (t.v.) og Håvard Nielsen jubler under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Molde på Ullevaal stadion lørdag kveld. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

To norske unggutter ble i går presentert som Red Bull Salzburg-spillere. Vikings Valon Berisha og Vålerengas Håvard Nielsen.

Vålerenga får 25 millioner for salget av 19 år gamle Nielsen.

Salget kom overraskende på mange, og nå må Vålerenga ha inn en ny spiss i løpet av augustvinduet.

Den økonomiske situasjonen i Vålerenga er slik at vi skal erstatte spillere som forsvinner , sier Håvard Lunde som er leder i sportslig utvalg i vålerenga fotball, til TV2 i går.

Opsjonen utgått

Etter oppgjøret mot Brann mandag reiser Marcus Pedersen tilbake til Nederland og Vitesse.

Vålerenga hadde en opsjon som sa at de kunne kjøpe han permanent for sju millioner kroner. Den har nå gått ut.

Vålerenga uttalte for en måned siden at de ikke hadde råd til å kjøpe Pedersen på permanent basis. Men nå med 25 millioner kroner ekstra på konto er tonen en annen. For Vålerenga trenger en spiss.

Jeg har ikke hørt noe , sier Marcus Pedersen, som er forberedt på at kampen mot Brann blir hans siste opptredenen i VIF-trøya.

Skulle Vålerenga prøve å gå for en Pedersen-løsning på permanent basis, må de trolig ut med mer enn sju millioner kroner.

For nå er det Vitesse som har de beste kortene på hånden.

Brev til påtalenemnda

Det har vært mye blest rundt Marcus Pedersen etter hans to scoringer på Nadderud.

Men det er ikke målene til Pedersen på Nadderud som har vært i medias søkelys den siste uken. Feiringen av 3-1-målet, som var rettet mot Stabæk-fansen blir nå gransket av påtalenemnda.

Hamar-gutten har sammen med Vålerenga sendt et brev hvor de forklarer seg.

Det var ikke noe homohets fra min side. Det var kun en reaksjon der og da. Det kommer fram i brevet , forteller Pedersen til HA-sporten.

Håvard Nielsen spilte bak Marcus Pedersen i en hengende spissrolle på Nadderud sist. Med Nielsen borte, må Andresen finne en ny mann til rollen bak Hamar-gutten, som har scoret tre mål som innbytter på de to siste kampene. Mye tyder på at Mohammed Fellah rykker et hakk fram på banen.

P.S: HA-sporten lyktes ikke i å få en kommentar fra Vålerengas sportslige avdeling i går.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering