Fotball

Solskjær: - Har funnet formelen

<p>Men Molde mangler fortsatt flere sentrale spillere når de møter formsterke Lillestrøm på Åråsen i kveld</p>

hoseth_red Foto: ERIK BIRKELAND

  • Lars Anders Vestad

Etter en blytung periode hvor det meste gikk skeis, har Lillestrøm og trener Magnus Haglund fått sving på sakene. Det har resultert i to strake seirer, fulgt opp med uavgjort mot Rosenborg på Lerkendal mandag.

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær har registrert at Lillestrøm har snudd trenden, og tror laget hans får en tøff oppgave på Åråsen.

– De har funnet en formel som gir poeng. De har vært effektive når de har brukt Erling Knudtzon på topp, det har nesten vært en genistrek. Han har scoret viktige mål og vi møter et lag med høy selvtillit, sier Solskjær til Romsdals Budstikke.

Tøff spillestil

I tillegg til hurtigheten som er representert ved Knudtzon, har Lillestrøm for vane å mønstre lag som er tøffe i duellene og gode i luftrommet. Det er Molde-manageren godt forberedt på.

– Vi får prøve å få ballen ned på bakken og spille kjapt. Vi skal spille vår type fotball, sier han.

Solskjær ramser opp Ruben Gabrielsen, Ohi Omoijuanfo, Frode Kippe og Palmi Palmason som solide duellspillere på dagens motstanderlag.

Selv kan han blant annet skilte med Daniel Berg Hestad, som pleier å regjere bra i luftrommet.

– Han er en viktig spiller for oss. Jeg måtte ta ham av til pause i fjor, for da hang han litt på etterskudd. Det har han lovet ikke kommer til å skje igjen, sier han.

Skadeproblemer

Solskjær håpet i lengden at Magne Hoseth og Jo Inge Berget skulle bli klare til Lillestrøm-kampen, men fredag var det ingenting som tydet på at det skulle skje. Berget sto over treninga, mens Hoseth måtte gi seg underveis.

– Magne blir nok ikke med oss til Lillestrøm. Vi skulle vurdere sjansene litt i dag, og han fullførte ikke økta engang. Forhåpentligvis er han klar til onsdag, sier Solskjær — og sikter til første kamp mot Basel i Champions League-kvalifiseringen.

I tillegg til Hoseth og Berget, er Joshua Gatt og Emmanuel Ekpo ute med skade.

Vegard Forren sto over bortekampen mot Ventspils på grunn av sykdom, men var tilsynelatende i fin form på fredagens økt.

Sterk statistikk

Molde har forøvrig en sterk statistikk i seriekampene mot Lillestrøm. Faktisk har ikke de blåhvite tapt mot «Kanarifuglene» siden 2006-sesongen.

De fire siste kampene lagene imellom har dessuten endt med Molde-seier. Solskjærs menn har sanket bra med poeng den siste tiden, med unntak av kampen mot Viking, men har på en annen side slitt med å holde nullen.

Man må se helt tilbake til bortekampen mot Sandnes Ulf 20. mai, for å finne sist gang laget gikk av banen uten baklengsmål.

  1. Les også

    - Jeg kunne sittet med paraplydrinker i solen

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien