Manchester City tok sin syttende strake seier i Premier League

Serielederen totalt overlegne mot Joshua Kings klubb.

OVERLEGNE: Manchester City feirer Sergio Agüeros første scoring mot Bournemouth lørdag.

MANCHESTER CITY-BOURNEMOUTH 4–0

Det var aldri tvil om at poengene skulle bli igjen i den lyseblå delen av Manchester da et skadeskutt Bournemouth gjestet den suverene serielederen City lørdag ettermiddag.

Som i toppkampen mot Tottenham forrige helg scoret Manchester City hele fire mål på hjemmebane. Sergio Agüero åpnet ballet et drøyt kvarter før pause. Raheem Sterling la på åtte minutter etter hvilen, etter forarbeid av Agüero.

Les også

Her er Chelsea en hårsbredd unna seieren

Agüero ble tomålsscorer da han stanget inn 3–0 etter 79 minutter. Bernardo Silva sto for det nydelige innlegget som argentineren sikkert headet i mål. Innbytter Danilo fikk æren av å legge på til 4–0 fem minutter før slutt.

Agüeros to scoringer lørdag var hans 100. og 101. for Manchester City på hjemmebane i ulike turneringer.

– Jeg er veldig glad for å ha scoret 101 mål og håper å fortsette på den måten, sa Agüero etter kampen.

– Laget prøver alltid å finne spissen. Alt jeg trenger å gjøre er å sette ballen i mål, la han til.

TOMÅLSSCORER: Agüero header vakkert inn 3–0 bak Bournemouth-keeper Asmir Begovic.

Pep Guardiolas mannskap har feid gjennom Premier League denne høsten, og står etter dagens kamp med utrolige 55 poeng på 19 kamper. City har 18 seire og én uavgjort etter halvspilt sesong. Det eneste avgitte poenget kom mot Everton i sesongens andre kamp.

Avstanden til byrival Manchester United er på hele 14 poeng. United møter Leicester på bortebane lørdag kveld.

Joshua King er forøvrig skadet og var ikke med i Bournemouth-troppen. Eddie Howes lag har fått en tøff andre sesong på øverste nivå, og ligger under nedrykksstreken etter tapet mot City.

Les også

Kritisert Real Madrid-stjerne svarer med irritert Twitter-melding: – Slutt å kaste dritt

Målfest i London

De bølget frem og tilbake i det målrike oppgjøret mellom West Ham og Newcastle. Marko Arnautovic ga West Ham en tidlig ledelse før Henri Saivet utlignet for Newcastle etter bare ti minutters spill.

Newcastle har vist særdeles svak form i det siste, og har gått ni kamper uten seier, men mot West Ham viste Rafael Benítez’ menn styrke da de sørget for både 1–2 og 1–3 før det var spilt et kvarter av annen omgang. Mohamed Diamé og Christian Atsu scoret for Newcastle. I mellom de to scoringene hadde André Ayew bommet på straffe for hjemmelaget.

Ayew fikk en liten revansj da han reduserte til 2–3 og sørget for ny spenning drøye 20 minutter før slutt, men det holdt inn for Newcastle og en meget viktig seier for laget fra Tyneside.

– Vi visste det ville bli en fysisk kamp mot West Ham, og vi er nødt til å vise denne holdningen hver uke. Det var mer en boksekamp enn en fotballkamp for å være ærlig, sa Newcastle-kaptein Jamaal Lascelles ifølge BBC.

Resultatet gjør at Newcastle klatrer til 16.-plass med 18 poeng, mens West Ham ligger på plassen bak med poenget færre.

Les også

Misfornøyd Mourinho: – Noen klubber blir veldig hardt straffet

Brighton vant igjen

Et annet lag som hadde gått lenge uten seier er Brighton. Laget hadde notert sju kamper uten seier før oppgjøret hjemme mot Watford, men lørdag kom trepoengeren med 1-0.

Pascal Gross ble kampens eneste målscorer da han etter 64 minutter fikk ballen ute til venstre og trakk seg innover. Med høyrefoten satte han ballen i nettmaskene og sørget for at laget klatrer til 12.-plass med 21 poeng. Watford er på 10.-plass med 22 poeng.

Ellers tok Stoke en særdeles viktig seier hjemme mot West Bromwich. Manager Mark Hughes fikk nok litt lettelse fra det store presset han har vært under etter at Joe Allen, Eric Choupo-Moting og Ramadan Sobhi sørget for 3–1-seier.

Stoke fikk litt avstand til den verste nedrykksstriden. Salomon Rondón scoret West Bromwich’ eneste mål. Alan Pardews menn ligger nest sist i Premier League.

Helt sist ligger Swansea, som kun klarte 1–1 hjemme mot Crystal Palace. Jordan Ayew sørget for det ene poenget med en perle av et langskudd etter at Luka Milivojevic hadde gitt Palace ledelsen på straffe.

Det endte 1–1 mellom middelhavsfarerne Southampton og Huddersfield etter scoringer fra Charlie Austin og Laurent Depoitre.

Premier League lørdag:

  • Everton – Chelsea 0-0
  • Brighton – Watford 1-0
  • Manchester C. – Bournemouth 4-0
  • Southampton – Huddersfield 1-1
  • Stoke – West Bromwich 3-1
  • Swansea – Crystal Palace 1-1
  • West Ham – Newcastle 2-3

Senere kampstart: Burnley – Tottenham (18.30), Leicester – Manchester U. (20.45)

Spilt fredag: Arsenal – Liverpool 3-3

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk