Lekström ferdig i TIL: - Føles riktig å dra nå

Benny Lekström (34) og TIL er enige om å gå hver sin vei.

Benny Lekström spiller ikke i Tromsø neste sesong. Foto: Øyvind Sivertsen

Det var Nordlys som først meldte dette tirsdag kveld.

— Det stemmer. Jeg har lyst til å forlate klubben, og TIL er enig. Nå har jeg vært her i fire år, og da føles det riktig å dra nå, sier Lekström til iTromsø.

- Hvorfor ønsket du ikke å bli?

— Jeg har ikke spilt nok. Jeg føler meg i himla god form, og da kan jeg ikke sitte på benken. Jeg må være i en klubb der jeg får spille, og det føles riktig å dra.

Første start siden mai

Da han startet for TIL mot Lillestrøm i tirsdagens treningskamp var det hans første a-lagskamp siden 3. mai. Med fire kamper igjen for Tromsø håper 34-åringen fra Sverige å bidra til at Tromsø berger ny eliteseriekontrakt.

- At jeg går ut med dette håper jeg kan bidra til å gi tenning. Det vil trigge meg, og jeg vil vise meg fram for andre klubber, sier den svenske keeperen.

I sommer var han i dialog med flere klubber i hjemlandet Sverige, men det ble aldri noe konkret for Lekström. Nå er han skråsikker på å finne seg ny klubb.

— Det spiller ingen rolle hvor det er. Vi pakker sammen og flytter når sesongen er over, men vi får se hvor det bærer. ”Back-up-planen” er å flytte hjem til Stockholm.

— Men jeg skal finne en ny klubb. Det er jeg sikker på, legger han til.

Høydepunktet

34-åringen står med 66 a-lagskamper for TIL, men etter denne sesongen er det slutt.

— Jeg har hatt fire fantastiske år her, og er så fornøyd med å få være med og spille i TIL og bo i Tromsø. Det har vært mange høydepunkter i løpet av min tid her, både på og utenfor banen.

Lekström kom til Tromsø foran 2012-sesongen etter et år i Mjølner. Debuten kom da TIL slo Fredrikstad 1-0 hjemme i første runde 2012. — Det er mitt høydepunkt i TIL. Vi tok tre poeng, det var snø og jeg ble banens beste. Det var stort, sier Lekström.

— Vi hadde en samtale der vi ble enige, og vil takke Benny for innsatsen i TIL. Vi ønsker han lykke til videre, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk