Fotball

Southampton rotet bort seieren da Elyounoussi debuterte fra start

Mohamed Elyounoussi debuterte fra start da Southampton mistet ledelsen hjemme mot Leicester. Harry Maguire ble matchvinner for gjestene.

Mohammed Elyonoussi debuterte fra start. Foto: NTB scanpix

Southampton tok ledelsen ved Ryan Bertrand i annen omgang, men skuslet bort overtaket mot slutten av kampen. Det skjedde etter at danske Pierre-Emile Højbjerg ble utvist.

Elyounoussi var lite synlig før han ble tatt av banen ti minutter før slutt, men rakk å sette Leicester-keeper Kasper Schmeichel på prøve etter 20 minutters spill. Dansken var med på notene.

Lagene gikk til pause uten å få nettsus. Schmeichel stoppet Danny Ings' forsøk, mens på andre banehalvdel stanset Alex McCarthy de få forsøkene Leicester hadde.

Publikum hadde ikke fått valuta for inngangspengene halvveis i kampen. Det fikk de umiddelbart etter pause.

Les også

Fem snakkiser før Premier League-helgen

Like langt

Annen omgang var kun sju minutter gammel da hjemmepublikumet kunne juble. Først avverget Schmeichel da Ings nok en gang var frampå. Men da Ryan Bertrand banket til fra utsiden av 16-meteren, måtte den danske landslagsmålvakten kapitulere.

Højbjerg kom seg fri på høyrekanten og slo inn. Det var nok ikke meningen at ballen skulle havne hos venstrebacken, men det var det nok ingen som brydde seg om der og da. Ledelsen beholdt Southampton i fire minutter.

Etter en svak klarering av Cédric havnet ballen hos Demarai Gray. Fra sju meters hold sendte han ballen forbi McCarthy, og lagene var like langt.

Den virkelige dramatikken kom mot slutten av kampen, da Højbjerg nok en gang skulle spille en viktig rolle.

Les også

Her får enda en nordmann sjansen i Premier League

Dansk skuespill

Dansken serverte skuespill av verste sort da han forsøkte å filme seg til straffe 13 minutter før slutt. Med gult kort fra før trakk dommer Jonathan Moss opp det røde kortet.

Da tok Southampton-manager Mark Hughes «Moi» av banen til fordel for Oriol Romeu. Elyounoussi markerte seg ikke nevneverdig i kampen, men gjorde seg heller ikke bort.

Southampton forsøkte så godt de kunne å holde unna for Leicester-presset mot slutten, men det ene poenget de hadde i lomma forsvant i overtiden.

Fra 25 meter banket Harry Maguire til et hardt og lavt skudd som forsvant mellom beina til to Southampton-spillere før den føk i nettet. Skuddet sendte Leicester-tilhengerne til himmels, mens Southampton-spillerne sank sammen.

– Vi spilte fantastisk før utvisningen. Førsteomgangen er trolig den beste vi har spilt hjemme. Det var et godt Leicester-lag, men vi burde ha ledet med to mål til pause. I annen omgang fortsatte vi på samme måte og scoret et fantastisk mål. På det tidspunktet var jeg sikker på at vi kom til å vinne, sa Southampton-manager Mark Hughes til Sky Sports etter det sure tapet.

– Jeg tror alle som så kampen vet at vi ikke fikk med oss hva vi fortjente, sa en skuffet Hughes.

Dermed har Southampton kun ett poeng etter tre kamper, mens Leicester har seks.

Neste runde møter «Moi» og Southampton Alexander Sørloths Crystal Palace borte. Leicester tar på sin side imot Liverpool.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City27205256173965
2Manchester United27149453322151
3Leicester City27155746311550
4Chelsea27138642251747
5Everton2614483933646
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Mohamed Elyounoussi
 2. Southampton FC
 3. Leicester City FC
 4. Premier League

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Kane-dobbel sikret Tottenham-seier

 2. FOTBALL
  Publisert:

  City lekte seg tilbake på vinnersporet

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Her får enda en nordmann sjansen i Premier League

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Liverpool rotet bort gyllen mulighet i gullkampen

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Liverpool på tabelltopp etter dramatisk oppgjør

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Ekspert oppgitt etter VAR-annullering: – Er det verdt det?