Fotball

Spania-stjernen buet på av egne fans: - Jeg angrer ingenting

Gerard Piqué kommer med nye stikk mot Barcelona-rivalen Real Madrid.

PIPEKONSERT: Gerard Piqué ble buet på av sine egne under Spanias EM-kvalifiseringskamp mot Slovakia. Torsdag snakket han om pipekonserten.
  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

Da Spania møtte Slovakia i Oviedo forrige uke, ble Gerard Piqué buet på av deler av Spania-fansen.

Pipekonserten har i spanske medier overskygget Spanias seire over Slovakia og Makedonia under landslagssamlingen som nettopp er avsluttet.

— Hvis Piqué blir buet på, ødelegger det for oss alle, fastslo Spania-trener Vicente Del Bosque.

- Vil ikke forandre meg

Barcelona-stjernen har en rekke ganger slengt meldinger mot erkerivalen Real Madrid. Torsdag innkalte Piqué til en pressekonferanse. Han mener buingen mot ham skyldes rivaliseringen mellom Barcelona og Real Madrid.

— Jeg vil ikke forandre meg. De som ikke aksepterer meg må holde ut med meg til jeg legger opp. Når de buer på meg på Santagio Bernabéu (Real Madrids hjemmebane), er det som å høre på en symfoni, sier Piqué.

Han har ingen planer om å legge bånd på seg.

— Jeg ville gjort alt sammen igjen tusen ganger. Jeg vil alltid at Madrid skal tape, det er dét rivalisering handler om. Jeg elsker klubben min og vil ikke beklage for det, sier Piqué.

Les også

- Ronaldos bursdagsfest ødela Real Madrids sesong

Han forteller at han så sists sesongs semifinale i Champions League mellom Real Madrid og Juventus iført Juventus-keeper Gianluigi Buffons drakt. Og at han før Real Madrids kamp mot Atlético Madrid sist sesong sa til Iker Casillas at han håpet keeperen ville slippe inn fire mål.

— Og det skjedde! Det var gøy, sier Piqué.

Stikk mot Ronaldos bursdagsfeiring

Etter forrige sesongs trippeltriumf med Barcelona sendte han et nytt stikk til Real Madrid. Under feiringen takket han den colombianske artisten Kevin Roldán, som sto for musikken under Cristiano Ronaldos bursdagsfest. At Real Madrid-spilleren gjennomførte bursdagsfeiringen samme dag som klubben ble ydmyket av byrival Atlético Madrid, skapte storm i spanske medier.

Det er heller ingen hemmelighet at Piqué støtter katalanske interesser. Mange vil se et Katalonia som er uavhengig av Spania.

— Hvis de buer på meg på grunn av dét, tar de feil. Om de buer på meg på grunn av rivaleriet mellom Barcelona og Real Madrid, angrer jeg ingenting, fastslår Gerard Piqué.

Les også

  1. Voldsom utskjelling ga fire kampers karantene

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Spanias herrelandslag fotball