Mehdi (18) kan bli TILs nye Kara - men klubben vet ennå ikke hvor mye han vil koste

TIL vil forhandle prisen til de to senegalesiske prøvespillerne så langt ned som mulig. Gjerne helt ned til null kroner - dersom en overgang skal bli en realitet.

Mehdi Dioury på TIL-trening søndag ettermiddag i Spania.

Duoen Mehdi Dioury (18) og El Hadj Mour Samb ankom TILs treningsleir i spanske La Manga søndag fomiddag. Da hadde de reist fra Accra i Senegal sent lørdag kveld - via Madrid - og til Alicante. Etter et par timers søvn på hotellet var duoen fra Diambars med på trening søndag ettermiddag.

TIL kunne nemlig ikke vente lenge nok med å se duoen i aksjon. Kantspiller Mour Samb var i sommer på en uke på besøk i Tromsø. Den andre - Mehdi Dioury - har ikke trent med klubben før i dag.

Den 189 centimeter høye 18-åringen er midtstopper og defensiv midtbanespiller. Han er spillende og duellsterk. For de som har fulgt TIL noen år høres det veldig ut som en tidligere klassespiller som herjet på Alfheim - også han fra Senegal.

Flovik: Ligner på Kara

Kara Mbodj kommer fra det samme akademiet som Dioury, og hovedtrener Bård Flovik ser definitivt likheten mellom de to. Mbodj var i TIL fra 2010 til 2012 før han gikk til Genk i Belgia. Nå spiller Mbodj for Anderlecht, og var senest i januar sterkt linket til Leicester i Premier League.

FORBILDE: En av TILs nye prøvespillere fra Senegal er lik Kara Mbodj i spillestilen. Her er Mbodj i aksjon for TIL i 2011.

– Han er på mange måter lik Kara. Det er en fin sammenligning. Der Kara spilte mye langt er Medhi sterk i kortpasningsspillet, sier Flovik om prøvespilleren.

Selv beskriver Dioury seg på denne måten:

– Jeg er midtstopper og midtbanespiller og har vært i Diambars siden jeg var 12 år. Der har jeg studert og spilt fotball i fem år, sier senegaleseren til iTromsø.

Kara Mbodj er en spiller Dioury både kjenner og beundrer.

– Jeg er nok en mer teknisk type enn Kara, sier Dioury noen minutter etter treningen på en av de mange banene på La Manga-feltet.

I AKSJON: El Hadj Mour Samb og Mehdi Dioury på TIL-trening i Spania søndag ettermiddag. Til høyre Gjermund Åsen.

Duoen skal være sammen med TIL fram til og med 10. mars. På den tiden spiller TIL tre kamper. Mot Lillestrøm tirsdag, Molde 28. februar og TUIL 6. mars. Ifølge sportssjef Svein-Morten Johansen vil en avgjørelse på om de ønsker å beholde spillerne videre bli tatt etter oppholdet. Men han utelukker ikke at det kan skje noe også underveis.

Vil betale minst mulig

Det som foreløpig heller ikke er klart er hvor mye spillerne vil komme til å koste i overgangssum fra Diambars. Akademiet har krav på utdanningskompensasjon, og TIL ønsker i utgangspunktet å betale minst mulig for spillerne. Men heller gi en høyere prosentandel i videresalg.

– Utfordringen er at Diambars bruker utdanningskompensasjon for å hente inn spillere, sier Svein-Morten Johansen.

– Hvis vi investeringsmessig går inn i det er det en forutsetning at vi får sett dem godt før vi tar en avgjørelse. Med en gang vi betaler noe før de kommer vil selvsagt videresalgsprosenten reguleres. Vi kommer ikke til å betale full kompensasjon, og må ha en dialog med Diambars for det. Hvis alle vil får vi til noe, sier Johansen.

Klubben ønsker dessuten ideelt sett å hente begge.

– Det er fordi at det det sosiale for deres del. Samt et ønske fra Diambars, sier Johansen.

Trolig blir duoen å spille rundt 20 minutter av kampen mot Lillestrøm tirsdag ettermiddag, ifølge hovedtrener Flovik.

– Vi ønsker å se de litt i kamp. Det var derfor i vi stresset å få de hit.