Edvartsen fortsatt ute i kulden: – Det står ikke på meg

Svein-Erik Edvartsen må vente på sin første eliteseriekamp for sesongen.

Svein-Erik Edvartsen får heller ikke dømme 3. runde i eliteserien.

Tirsdag kom dommeroppsettet for den 3.-runden i eliteserien. Der var ikke navnet til den profilerte dommeren Svein-Erik Edvartsen.

Han var heller ikke satt opp i de to første serierundene. Bakgrunnen har vært en konflikt med dommersjef Terje Hauge.

– Vi har en situasjon der det har oppstått gjensidig manglende tillit mellom Svein-Erik Edvartsen og dommerseksjonen. Inntil den er etablert igjen, så dømmer ikke Svein-Erik Edvartsen i norsk toppfotball, sa Nils Fisketjønn, leder av konkurranseavdelingen i NFF, til Nettavisen i slutten av mars.

Etter et oppvaskmøte et par dager seinere, bestemte partene seg for å «se framover».

– Vi hadde en ryddig og konstruktiv samtale, og jeg er innforstått med de forventninger som stilles som meg som toppdommer. Setter pris på at vi internt har takhøyde for å kunne være uenige. Nå ser jeg fram til å ha fullt fokus på dømmingen igjen, og jeg gleder meg til å komme i gang med sesongen, sa Edvartsen da.

Les også

NFF bekrefter konflikt med dommerprofil: Edvartsen er utestengt på ubestemt tid

Nok en pause

Selv om partene har funnet en slags vei videre, må altså Edvartsen fortsatt vente på å få dømme sin første eliteseriekamp for sesongen.

– Vi er avhengig av gjensidig tillit i dommermiljøet. Det arbeides for å etablere den, men vi erkjenner at det nok tar noe lengre tid enn først antatt, sier Fisketjønn i saken som ble lagt ut på NFFs sider tirsdag.

– Det står ikke på meg. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Edvartsen.

Terje Hauge ble dommersjef i fotballforbundet i januar 2015. Han overtok jobben etter Rune Pedersen, som hadde sittet i stillingen i ti år.

Det har blitt en rekke forandringer siden, noe alle ikke har likt like godt. Hauge har blant annet fått kritikk for å ha vært lite synlig i media.

Edvartsen selv skal ha ment at han ble straffet for to ting; At han ikke fikk med seg de assistentene han ønsket, og at han måtte ha Terje Hauge som mentor i stedet for Rune Pedersen.

Les også

Oppvaskmøte i NFF: Dommersjefen og Edvartsen «skal se framover»

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk