Fotball

- Bradley hadde vært et scoop for Norge, men det skjer nok ikke

Stabæk-guru Ingebrigt Steen Jensen tror at amerikaneren har større ambisjoner.

ET GODT, MEN KORT EKTESKAP: I januar 2014 ble Bob Bradley tatt imot som ny Stabæk-trener av blant andre Ingebrigt Steen Jensen (til venstre). Det ble to eventyrlig gode år, før Bradley forsvant til franske Le Havre og senere Swansea i Premier League. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy

I samme sekund som det ble klart at Bob Bradley hadde fått sparken som Swansea-manager, ble han koblet til jobben som ny norsk landslagssjef etter Per-Mathias Høgmo.

Ingebrigt Steen Jensen tror dét hadde vært en drømmeløsning for Norge. Men han tror ikke at det skjer.

Les også

Agenten: – Norge-jobben interessant for Bradley

– Det hadde vært et scoop for Norge, men det skjer nok ikke, sier Stabæk-guruen til Bergens Tidende.

– Norge et steg ned

Amerikanske Bradley trente Stabæk med enorm suksess i 2014 og 2015. Og Jensen har bare godt å si om 58-åringen.

– Jeg håper at jeg tar feil, men jeg tror ikke at han tar jobben som norsk landslagssjef. Han har trent landslag i åtte år, tok USA til VM-sluttspill og var nær med Egypt. Norges landslag hadde vært et steg ned for Bradley, sier Jensen.

Han beskriver det som et «under» at Bradley i det hele tatt skrev under for Stabæk i sin tid.

Les også

Bob Bradley fikk sparken etter 11 kamper - eksperter mener NFF bør gripe sjansen

– Bradley ønsket å bli den første amerikaneren til å lede et europeisk lag i toppdivisjonen. Og det gjorde han med Stabæk. Deretter var drømmen hans å trene et storlag i Europa, og det oppnådde han i Swansea. Så er jeg forundret over at han ikke fikk mer tid på seg i Swansea – det fremstår som en panisk handling. Det er kjempevanskelig å bygge lag på så kort tid, og Bradley fikk heller ikke være trener gjennom et overgangsvindu. Men at de sparket ham skyldes vel frykten for å tape milliarder ved et nedrykk, sier Jensen.

NEDTUR: Bob Bradley fikk bare 11 kamper som Swansea-manager. Av dem ble to vunnet, mot to uavgjorte og syv tap. Foto: Peter Cziborra

Bryr seg om Stabæk

Stabæk-veteranen forteller at Bradley også etter at han sluttet i Stabæk har vist engasjement og omtanke for gamleklubben.

– Det er flere i Stabæk som fortsatt har kontakt med Bradley, inkludert meg selv. Jeg tenkte å sende ham en melding i morgen, sier Jensen.

Ingebrigt Steen Jensen tror det er utenkelig at Bradley vender tilbake til norsk klubbfotball. Og han har altså heller ikke troen på Bradley som norsk landslagssjef.

– Jeg er ikke inne i hodet på Bradley, så jeg vet jo ikke. Men jeg tror at hans primære fokus er å trene en toppklubb i Europa. Han trives godt med å være klubbtrener og å være på feltet med spillerne hver dag, sier Jensen.

Les også

TV 2-profilen om Premier League-rettighetene: – Seerne er misfornøyde, og vi er misfornøyde

Han har bare godt å si om Bradley, både som trener og menneske.

– Bradley er et usedvanlig fint menneske med gode verdier. En helt fantastisk trener, person og leder. Han er klar og tydelig, og flink til å bygge lag og skape energi.

– Han hadde vært et scoop for Norge, men han tenker nok «been there, done that». Det er nok umulig å få ham tilbake til Norge. Vi får bare takke ham for det han gjorde for Stabæk. Så håper jeg selvsagt at jeg tar feil, sier Ingebrigt Steen Jensen.

«For tidlig å kommentere»

Bob Bradley kom med en kort uttalelse til NRK onsdag. Amerikaneren ønsker ikke å kommentere om han er interessert i den ledige jobben som norsk landslagssjef.

– Jeg elsket tiden min i Norge, men jeg føler det er for tidlig å kommentere noe i «hva er neste»-kategorien, skriver Bradley i en melding.

Les mer om

 1. Bob Bradley
 2. Ingebrigt Steen Jensen
 3. Per-Mathias Høgmo
 4. USA
 5. Egypt
 6. Swansea City AFC
 7. Stabæk Fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Disse uttalelsene tyder på at Norge må finne en annen landslagssjef

 2. FOTBALL

  Bob Bradley fikk sparken etter 11 kamper - eksperter mener NFF bør gripe sjansen

 3. FOTBALL

  Agenten: – Norge-jobben interessant for Bradley

 4. FOTBALL

  Solbakken uaktuell for Norge-jobben: - Det ble for komplisert

 5. FOTBALL

  Semb etter Bradley-møte: - Vi snakker med mange

 6. FOTBALL

  Premier League-trener kobles til den norske landslagsjobben