Fotball

Ronaldo ble byttet ut - like etter utlignet Las Palmas

Real Madrid ledet to ganger, men måtte nøye seg med 2-2 borte mot Las Palmas. Seieren røk fem minutter før slutt.

Cristiano Ronaldo kunne ikke hindre poengtap for Real Madrid
  • NTB

Dermed har Zinédine Zidanes mannskap spilt uavgjort i to kamper på rad. I midtuken ble det bare 1-1 i hjemmemøtet med Villarreal. Real Madrid er fortsatt på tabelltopp, men Barcelona er nå kun ett poeng bak etter å ha knust Sporting Gijón 5-0. Marco Asensio headet Real i føringen etter 33 minutters spill på Gran Canaria. Den talentfulle 20-åringen scoret på en returball fra Las Palmas-keeper Javi Varas.

Ledelsen varte ikke lenge for storklubben. Bare fem minutter senere sto det 1-1 da Tana plutselig sto helt fri i feltet på et innlegg fra venstre. Han scoret med et flatt skudd.

Les også

Disse jentene har ikke avgitt poeng siden slutten av mai

Keepermiss

Halvveis ut i annen omgang sørget Karim Benzema for å ta Real Madrid opp i 2-1. Franskmannen sto klar til å score på en retur da Varas reddet et forsøk fra Cristiano Ronaldo.

Seieren syntes å være trygg for bortelaget, men i det 85. minutt vant innbytter Sergio Araujo en nærkamp med Real-keeper Kiko Casilla og prikket ballen i et tomt mål.

Ronald ble byttet ut etter 72 minutter. Han var tydelig irritert over å ha blitt tatt av banen.

– Noen ganger kommer jeg til å bytte ut Ronaldo, og det gjorde jeg i denne kampen. Det kommer ikke til å endre seg, sa Real-manager Zinedine Zidane etter oppgjøret.

Tidligere lørdag tok Barcelona-stjernene Neymar og Luis Suárez ansvar i Lionel Messis skadefravær i kampen mot Sporting Gijón. Messis angrepskollegaer scoret tre av målene i 5-0-seieren.

Suarez åpnet scoringsfesten etter 29 minutter etter forarbeid av Arda Turan. 2-0-målet kom bare tre minutter senere da Messis erstatter Rafinha noterte seg for sitt andre mål for sesongen.

Les også

Her er Northugs melding til gullguttene

Sterke baskere

Hjemmelaget holdt stand til venstrebacken Alberto Lora fikk sitt andre gule kort med et kvarter igjen, men med en mann mer var Barcelona overlegne.

Neymar, Turan og Neymar igjen sørget for at det endte 5-0 til bortelaget.

Athletic Bilbao har også meldt seg på i La Liga-toppen etter en skral start på sesongen. To tap i innledningen er fulgt opp med fire strake seirer. Lørdag var det Sevilla som fikk unngjelde i 3-1-seieren på eget gress.

Baskerne ligger på tredjeplass og er kun to poeng bak Real Madrid.

I tidligkampen endte det 2-0 til Eibar i hjemmemøtet med Real Sociedad. (©NTB)

Les mer om

  1. Spansk fotball