Landslagsspissen: - Jeg er så gammel at jeg har begynt å lese bøker

Tarik Elyounoussi (27) mener at han er blitt mer moden som både mann og fotballspiller.

Tarik Elyounoussi kan få en nøkkelrolle i kampen mot Kroatia.
  • Kurt B.M. Haugli

ZAGREB: Da Norge møtte Kroatia til privatlandskamp for tre år siden, var Tarik Elyounoussi blant de yngste. Nå tre år senere er han blant de eldste i en alder av 27 år.

Han er en av veteran på det unge norske laget. Han føler selv at han er blitt en langt mer moden fotballspiller. Han er blitt mer moden på andre områder også.

Direkte kl. 18: Kroatia-Norge

Få fotballspillende bokormer

Fotballspillere har jo tidligere vært beryktet for å gi blaffen i det meste annet enn fotball. Derfor har det jo kommet som en sensasjon hver gang en fotballspiller har lest en bok.

Erik Mykland var lenge kjent som den intellektuelle på landslaget etter han har innrømmet å ha vært i bokhylla. Nå kommer også Tarik Elyounoussi ut av bokskapet.

— Jeg er i ferd med å bli en moden mann. Jeg har akkurat begynt å lese bøker, innrømmet han da han møtte Aftenposten fredag ettermiddag til en siste prat med media før dagens EM-kvalik mot Kroatia.

Les også

Bare fem spillere er igjen etter tre år: - Det har vært en stor omveltning

Roligere nå enn tidligere

Selve boklesingen ser han på som bare et tegn på at han er i ferd med å bli voksen.

— Det er mange som sier at den beste fotballalderen kommer etter 27 år. Jeg er akkurat blitt 27 år, så jeg føler at jeg er roligere enn tidligere. Jeg har vært ute før allerede som 19-åring i Nederland og jeg har en del internasjonal erfaring. Det tror jeg også er grunnen til at jeg får mer spilletid i Hoffenheim nå. Jeg er roligere og jeg lar meg ikke stresse når jeg ikke får spille, forteller Elyounoussi.

Kan få spissrollen

Han spiller på venstrekanten i Hoffenheim. En rolle hvor han også har betydelige defensive oppgaver. Dette mener han forklarer at han ikke har scoret så mye denne sesongen. Men det har blitt en god del spilletid.

Derfor er det også med stor sannsynlighet at Per-Mathias Høgmo kommer til å velge nettopp Tarik enten på venstre kant eller som spiss i kveldens viktige kamp mot Kroatia.

Elyounoussi kan være et alternativ på topp dersom Håvard Nielsen ikke er helt klar etter skaden han pådro seg tidligere i uken.