Riise: - Det var tungt å komme på samling. Gleden forsvant.

John Arne Riise mener det ble for mye oppstyr rundt ham på landslaget, men utelukker ikke et comeback.

MAKTENS MENN: John Arne Riise ble avbildet sammen med de som bestemmer i norsk landslagsfotball. Foto: Christer Madsen/NFF
FORKLARER: John Arne Riise snakket tirsdag ut om sitt valg om å slutte på landslaget.

HOTEL BRISTOL (aftenposten.no): John Arne Riise fikk tirsdag et gjensyn med landslagsgjengen da han stakk innom Hotel Bristol i Oslo.

I møte med media i hotellresepsjonen utdyper han bakgrunnen for sin landslagsexit.

— Det har alltid vært et energikick for meg å møte på landslaget, og jeg gledet meg til samling. Men mot slutten gikk det dessverre motsatt vei, forteller Riise, og fortsetter:

  • Jeg følte at det var tungt å komme på samling. Det var alltid mye unødvendig stress og styr, og mye negativitet i media. Det er en del av grunnen til at jeg trakk meg. Det er 13 år hvor du blir kjørt ganske hardt mentalt veldig ofte, spesielt de siste seks-syv årene. Det ble for mye, jeg ble sliten og mentalt utslitt av å være her.

- Fryktet du hva som ventet før samlingene?

  • Jeg var forberedt på at det blir vel noe nå også. Det er en av de små grunnene til at jeg tok avgjørelsen. De mange små grunnene blir til noe stort. Gleden forsvant de siste to årene, og det var synd. Jeg jobbet hardt mentalt de siste to årene for å holde meg gående, men til slutt sa det stopp, sier Riise.

Gjennom landslagskarriren har han stått midt i flere stormer.

— Mye er selvforskyldt, men jeg føler også at mye ble vridd og vendt på. Media elsket at jeg laget og sa noe, mener Riise.

Landslagsexiten kom i kjølvannet av Riises kapteinsutspill. Tirsdag gjentar han at avgjørelsen om å gi seg ikke hadde sammenheng med bråket som fulgte utspillet.

  • Jeg har alltid vært instinkt og fulgt hjertet, og det sa stopp. Det er en stor og viktig avgjørelse, men hodet, kroppen og hjertet sa det og da gjorde jeg det. Det er jeg glad for, fastslår Riise, som innrømmer at det var tøft å vende tilbake til landslagsmiljøet:

— Jeg er glad for at jeg tok det tunge valget og stolt. For det har vært tøft. Det var veldig tøft den dagen jeg slapp pressemeldingen, og tøft i dag da jeg møtte gutta. Det har vært min drøm i livet å spille for landslaget, og derfor var det tungt, men jeg håper det går fort over.

(artikkelen fortsetter under bildet)

MAKTENS MENN: John Arne Riise ble avbildet sammen med de som bestemmer i norsk landslagsfotball. Foto: Christer Madsen/NFF

Nå er fokus på familien og å prestere i Fulham. Men venstrebacken vil ikke helt utelukke videre landslagsspill om Norge skulle komme til Brasil-VM.

  • Altså, har jeg en kanonsesong med Fulham, de vil ha meg tilbake, jeg føler jeg har noe å bidra med og har lyst til å komme tilbake, så får vi se hva som skjer. Men jeg tenker ikke på det nå. Jeg skal bare nyte ferien min, og har begynt å trene personlig. Mitt mål er å ha en kanonsesong med Fulham, det er det jeg fokuserer på. Valget mitt står, og det skal mye til for å forandre det, sier John Arne Riise.

Noen minutter senere forsvinner han fra lobbyen, setter seg inn i sin Audi RS5 og durer av gårde.