Fotball

Tidligere Start-helt tilbake til moderklubben

Cristian Bolaños er ferdig i MLS.

Cristian Bolaños vender hjem til Saprissa i hjemlandet, der han har signert en toårskontrakt.
  • Håvard Karlsen

33-åringen ble hentet til Start fra danske OB før 2009-sesongen. Da uttalte tidligere Start-spiss David Nielsen at sørlendingene hadde gjort et fantastisk kjøp.

Det skulle vise seg å stemme. Midtbanespilleren imponerte voldsomt, og ble fort en favoritt hos supporterne.

Da Fædrelandsvennen holdt en avstemning i 2014, ble Bolaños kåret til den beste utlendingen i klubben gjennom tidene av leserne. Han fikk 34,3 prosent av stemmene.

Costaricaneren fikk ikke lang tid i Start. I august 2010 kom den danske storklubben FC København på banen, og kjøpte Bolaños for 7,5 millioner kroner.

Les også

Verdien på Everton-spilleren gikk ned 200 millioner på et halvt år. Nå krever ordfører etterforskning.

Slik husker nok Start-supporterne Bolaños. Her jubler han etter en scoring mot Strømsgodset i 2009.

Bolaños, som står bokført med 71 A-landskamper for Costa Rica, har inntil nylig spilt for Vancouver Whitecaps FC i den amerikanske proffligaen MLS.

Nå har han bestemt seg for å returnere til Deportivo Saprissa, som også er moderklubben til Bolaños. Det melder klubben på sin hjemmeside.

Les også

Elyounoussi kobles til svensk klubb

Det blir dermed ingen retur for publikumsyndlingen til Sørlandet, selv om Bolaños ikke utelukket det i et intervju med Fædrelandsvennen for noen år siden.

– Hvorfor ikke? Man vet aldri i fotballen. Jeg har mange gode minner fra tiden i Start og Kristiansand, og familien trivdes også veldig godt der. Når man har gode minner fra et sted, vil man også komme tilbake, sa Bolaños i september 2014.

Les mer om

  1. Costa Rica
  2. Internasjonal fotball
  3. Fotball
  4. IK Start
  5. Fædrelandsvennen