Fotball

Først brente Rooney straffe. Så senket han Swansea.

Everton fortsetter seiersmarsjen under ny manager.

Kunne juble: Wayne Rooney kunne slippe jubelen løs etter å ha sikret seieren for Everton, mandag kveld.
 • Even Hye Tytlandsvik Barka
  Journalist

Everton-Swansea 3–1

Wayne Rooney var involvert i samtlige av Evertons mål i 3-1-seieren mot Swansea i Premier League mandag.

Hans avgjørende mål kom etter et feildømt straffespark.

Det omdiskuterte straffesparket ble idømt Everton i det 73. minutt. Martin Olsson felte Jonjoe Kenny på kanten av 16-meteren, men mens reprisene viste at fellingen skjedde utenfor 16-meteren, pekte dommer Jonathan Moss på straffemerket.

Wayne Rooney, som misbrukte et straffespark i første omgang, gjorde ikke samme feil to ganger og satte ballen sikkert i mål til 3-1 i motsatt hjørne fra forsøk nummer én.

Dermed gikk den tidvis utskjelte midtbanespilleren forbi Romelu Lukaku på toppscorerlisten. Begge står med ti scoringer, men den tidligere Manchester United-kapteinen Rooney har sine på færre kamper enn belgieren.

Det første forsøket fikk kapteinen like før pause. Aaron Lennon ble felt av Roque Mesa på klønete vis innenfor 16-meteren, og Rooney gjorde seg klar.

Les også

Manchester United-stjernens tabbe fikk Hangeland til å fyre løs: – Det er utilgivelig

Straffebom

Swansea-keeper Lukasz Fabianski var imidlertid med på notene, og fikk slått ballen ut igjen i feltet via stolpen. På returen dukket, heldigvis for Rooney, Dominic Calvert-Lewin opp og satte inn utligningen til 1-1.

Det var nemlig Swansea som tok ledelsen på Goodison Park. En corner fra Tom Carroll ble spasert inn av en mutters alene Leroy Fer på bakre stolpe i det 35. minutt, ti minutter før Calvert-Lewin utlignet og startet Evertons snuoperasjon.

Bony ut med skade

Den ferske trepoengeren betyr at Sam Allardyce fortsatt er ubeseiret som Everton-manager i Premier League etter at han tok over etter Ronald Koeman i slutten av november. Everton står med fire seirer og et uavgjort på de siste fem kampene.

Swansea ligger på sin side helt nederst på tabellen. Waliserne fikk litt pusterom med seieren mot West Bromwich for to runder siden, men forrige seier i serien før det kom i midten av oktober.

Det var også dårlig nytt for Swansea at spissen Wilfried Bony måtte gå ut med skade etter kun fem minutter mot Everton. Ivorianeren kan være tvilsom til det særdeles viktige oppgjøret mot Crystal Palace lille julaften.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Wayne Rooney
 2. Engelsk fotball
 3. Premier League
 4. Everton FC
 5. Swansea City AFC