Bataljonen: - Vil vise lillebror hvem som er sjefen

<p>— Rosenborg er vel storebror økonomisk, tilskuermessig, merittmessig. Jeg trenger vel ikke gni mer i trynet på ham, svarer Kjernen-talsmann.</p>

TRONDHEIM 20111030. Eliteserien Fotball: Rosenborg - Brann. Brann jubler etter å ha scoret målet men Rosenborgs Jonas Svensson (midten) depper i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Brann på Lerkendal stadion søndag kveld. Brann vant 6-3.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Brann mot Rosenborg er et oppgjør som vel må kunne omtales som et av Norges største. De to publikumsmessig største lagene. Bergen mot Trondheim.

Tradisjonelt en kamp preget av mye følelser for lagenes supportere.

— Rosenborg er en av hovedmotstanderne våre. Det er et lag man hater å tape for og elsker å vinne mot, sier leder i Bataljonen, Branns supporterklubb, Roger Lillebøe-Hansen.

— Det er alltid en bykamp mellom Bergen og Trondheim, så vi ønsker å vise lillebror hvem som er sjefen, sier han.

- Da regner jeg med han mener folketallsmessig. Det er den eneste måten Brann kan være storebror til Rosenborg, repliserer Kjernen-talsmann, Kenneth T. Kjelsnes.

Før han drar frem:

- Økonomisk. Tilskuermessig. Merittmessig. Jeg trenger vel ikke gni mer inn i trynet på ham.

- Ikke som mot Molde

Men i forkant av søndagens kamp i Bergen er foregående passiar det eneste i intervjuene adressa.no har gjort med supportergruppene som kan minne om en slags ordkrig og opphaussing.

Kjelsnes regner nemlig ikke søndagens motstander blant Rosenborgs hovedrivaler.

- Selv om den jevne trønder synes det er ekstra artig å slå bergensere og oslofolk har man ikke den samme rivaliseringen som gnistrer litt ekstra, som mot Molde og Lillestrøm, påpeker han.

— Det er ikke den samme skarpheten i rivaliseringen. Ikke den samme bitre oppgiringen på forhånd som det tradisjonelt har vært med Molde, hvor antipatien går begge veier, sier Kjernen-talsmannen.

Heller ikke Lillebøe-Hansen klarer å fyre seg helt opp.

- Jeg er ikke så opptatt av hvem som er den største motstanderen, den største fienden. Jeg er aller mest opptatt av at vis kal støtte Brann, og det er noe jeg ønsker å selge til supportere overalt. Vi og RBK-supporterne er på mange måter like – bortsett fra under selve kampen, sier han.

Likevel klar på at det er ekstra godt for bergensere å slå Rosenborg. Forskjellen på seier og tap er stor.

— Det er himmel og helvete, det. Euforien er på topp når vi går hjem etter en seier, gjerne mot et annet storlag. Vi liker å se på oss selv som ett, uansett hvor vi er på tabellen, sier han.

Også Kjernen-talsmann Kjelsnes liker – tross alt – å se bergenserne gå slukøret hjem.

— Bergenserne er jo litt sånn utformet at ydmykheten ikke bestandig ligger utpå dem, så det gjør litt godt, jeg må innrømme det, sier han.

Rosenborg på gulljakt

Mens Rosenborg kjemper om seriegullet med Molde og Strømsgodset, er Brann trygt plassert på øvre halvdel av tabellen.

Dermed har Brann mest æren å spille for mot Rosenborg søndag, mens kampen er vesentlig viktigere for trønderne.

- Jeg sitter litt med den følelsen at Brann bare er et hinder på veien i kampen for seriegull, så kampen havner inn i en lang rekke med mange viktige kamper for oss. Alle kampene er viktige, så det er ikke noe mer spesielt med Brann heller. Det er absolutt en motstander å se opp for. De har ikke gjort det dårlig. Selv om de nok er hektet av i medaljekampen og kamp om europacupplass, så skal man aldri ta lett på Brann på Brann Stadion, sier Kjelsnes.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Lillestrøm24135641281344
4Rosenborg23127449311843
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk