Fotball

Suárez legger seg flat: «Jeg beklager»

<p>— Burde tatt Evra i hånden.</p>

Manchester United's Patrice Evra, right, attempts to shake hands with Liverpool's Luis Suarez during their English Premier League soccer match at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Saturday, Feb. 11, 2012. Suarez refused to shake the hand of the Manchester United defender Evra. (AP Photo/Jon Super)
  • Anders Ruud

Liverpool-spiss Luis Suárez beklager nå hendelsen før lørdagens møte mellom Manchester United og Liverpool, da Suárez nektet å ta Uniteds Patrice Evra i hånden. Det skriver Guardian .

— Jeg har snakket med Kenny Dalglish etter kampen på Old Trafford, og innser at jeg tok feil av ting. Jeg har ikke bare skuffet han, men også klubben og det den står for. Jeg gjorde en feil og beklager det som skjedde, sier Suárez ifølge Guardian.

- Unnskyld

- Jeg burde tatt Patrice Evra i hånden før kampen, og jeg vil si unnskyld for handlingene mine, utdyper Suárez, som understreker at han nå vil legge hendelsene bak seg og konsentrere seg om å spille fotball.

Suárez s laktes av klubbdirektøren

Liverpools klubbdirektør Ian Ayre kom også med krass kritikk mot Suárez på Liverpools nettside.

- Vi er ekstremt skuffet over at Luis Suárez ikke tok Patrice Evra i hånden før gårsdagens kamp, slår Ayre fast.

— Spilleren sa på forhånd at han skulle ta han i hånden, men han valgte likevel å ikke gjøre det. Han gjorde en feil i å villede oss, og han gjorde en feil ved å ikke ta Evra i hånden. Han har ikke bare skuffet seg selv, men også Kenny Dalglish, sine lagkamerater og klubben. Det er gjort klart for Suárez at hans oppførsel ikke var akseptabel, heter det i uttalelsen på Liverpools hjemmeside.

Kenny: - Vi har alle et ansvar

Liverpool-manager Kenny Dalglish kom også med en uttalelse på Liverpools nettsider i dag. Han gikk ut mot Suárez sin oppførsel og var klar på at det var rett å beklage.

- Ian Ayre har gjort klubbens standpunkt soleklart, og det var rett av Suárez å gå ut og beklage det som skjedde på Old Trafford. For å være ærlig ble jeg sjokkert da jeg fikk høre at spillerne ikke hadde tatt hverandre i hånden, sa Liverpool-manageren.

United: - Aksepterer unnskyldningen

Etter unnskyldningene fra Liverpool-leiren var Manchester United hurtige med å legge ut en melding på sine nettsider om at de aksepterte unnskyldningen.

- Manchester United takker Liverpool for unnskyldningene etter lørdagens kamp. Alle på Old Trafford vil nå legge dette bak seg, heter det på Uniteds nettsider .

Skadet image

Velrespekterte New York Times skrev tidligere på dagen at Fenway Sports Group, som eier Anfield-klubben, bør reagere for å «reparere klubbens globale image».

- Hvis Fenway Sports Group mener å være en like ansvarsfull eier i fotball som de har vært i baseball, så trenger de å reparere Liverpools globale image raskt, skriver avisen.

— Det er ingen skandale rundt selve tapet mot Manchester United på bortebane, men det som TV-seere over hele verden kunne se før kampen, da Liverpools Luis Suárez nektet å håndhilse på Patrice Evra, var en skandale, mener New York Times.

Så spørs det om dagens unnskyldning er nok.

Les også

  1. Ferguson setter Evra ut av United-laget

  2. Cameron tar tak i Terry- og Suárez-sakene

  3. Liverpools amerikanske eiere kommer til England

  4. - Suárez er en skam

Les mer om

  1. Engelsk fotball