Fotball

Skålevik sendte Brann mot sølv

Spissen herjet med Molde og er Branns nye toppscorer.

BRANN — MOLDE 2-1

Brann Stadion: Her er vår oppsummering av medaljeduellen Brann - Molde.

13. minutt: Kampens første sjanse kom på litt underlig vis, og var et frempek til det som skulle skje senere på kvelden. Det så ikke særlig farlig ut da Fredrik Haugen forlenget en ball inn i Moldes bakrom, for både Vegard Forren og Molde-keeper Ethan Horvath så ut til å ha grei kontroll. Men Steffen Lie Skålevik er en angriper som ikke stopper å løpe før alt håp er ute, og knapt nok da. Derfor befant Sotra-karen seg i utmerket posisjon da Forren og Horvath kludret det skikkelig til for hverandre og ballen landet et par meter unna. Skålevik fanget den opp, men traff ikke godt på avslutningen.

Følg Ballspark-sendingen og få alle reaksjoner etter kampen

35. minutt: Verken Brann eller Molde fremsto som særlig farlige i starten av kampen. Men ti minutter før pause viste en bergenser seg frem. Først avanserte Per-Egil Flo fremover på Branns halvdel og fant Petter Strand på høyresiden. Tertnes-mannen gjorde som vi har sett ham gjøre mange ganger før: Dro seg inn i banen og feide til, denne gang med venstrefoten. Presset fra Brann-forsvaret var ikke patent, og heller ikke Piotr Leciejewski klarte ikke å forhindre at ballen suste inn i nærmeste hjørne.

40. minutt: Han hadde gått fem kamper uten spilletid, Steffen Lie Skålevik. Da han endelig fikk sjansen fra start, benyttet han den usedvanlig godt. Kontinuerlig plaget den energiske krepsefiskeren Moldes forsvarere, og spesielt Vegard Forren hadde en riktig kjip aften på Brann Stadion. Mot slutten av omgangen sendte Jonas Grønner en strålende langpasning inn i Moldes bakrom. Forren feilberegnet totalt, og da var Skålevik på plass. Med en lobb satte han kontrollert inn 1-1. Viktig og litt ut av det blå for Brann på et tidspunkt der Molde hadde festet et grep om kampen.

Les også

Solskjær tror kampen mot Brann blir en fysisk batalje

58. minutt: — Det er Molde som må vinne, sa Skålevik på vei inn til pause, men ett mål var likevel ikke nok for spissen. Etter en knapp time startet Skålevik nok et løp bak gjestenes forsvarslinje, og pasningen fra Fredrik Haugen kom i perfekt øyeblikk. Ingen blå var i stand til å holde følge med Skålevik, som fikk tid til å tenke seg om alene med keeper. Klokt nok valgte han å holde seg til det enkle og aller beste, og trillet ballen mellom Horvaths bein og i mål. Målet var Skåleviks sjette i år, noe som betyr førsteplass på toppscorerlisten i Brann. Bare syv ganger i år har Skålevik startet, effektiviteten er det altså lite å si på.

89. minutt: Sist Brann spilte hjemme ble keeper Piotr Leciejewski noe av en syndebukk, da han surret i feltet før Lillestrøms avgjørende mål. Mot Molde ble Leciejewski mannen som reddet seieren. Først stanget Moldes Fredrik Brustad stanget ballen mot mål fra kort hold, men Leciejewski sprellet det han var kar for, og klarte å komme i veien for headingen. Et par minutter senere, da klokken var passert 90, var Leciejewski der igjen med en reaksjonsredning på streken. Molde kjørte opp det de hadde av folk mot slutten, men greide ikke overliste Leciejewski. Lukten av sølv er stadig sterkere på Stadion. To hindere gjenstår for Brann: Start borte og Sarpsborg 08 hjemme.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. SK Brann

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Slik planla Skålevik målene på forhånd

 2. FOTBALL

  Brann-treneren ser ikke noe problem med å vrake Skålevik

 3. FOTBALL

  Personlige feil ble kostbart

 4. FOTBALL

  Molde-børsen: Strand best i hjembyen

 5. FOTBALL

  – Vanvittig deilig å få en sånn opplevelse

 6. FOTBALL

  Start sikret seg viktig bortepoeng mot Brann