Fotball

Helsprekk av Arsenal - kastet bort tremålsledelse

Arsenal var videre i Champions League, men tremålsledelsen holdt ikke mot Anderlecht.

svp://11019?view=sa
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Borussia Dortmund knuste Galatasaray og er klar for mesterligaens cupspill. Arsenal så ut til å slå følge, men ga fra seg tre måls ledelse i 3-3-kampen mot Anderlecht.

TOTALSPREKK: Arsenal ledet 3-0 mot svake Anderlecht, men maktet bare uavgjort.

Borussia Dortmund er fortsatt uten poengtap etter 4-1-seieren tirsdag. Arsenal ligger an til å slå følge videre, men kollapsen den siste halvtimen gjør at laget har bare fem poengs forsprang til Anderlecht og seks til Galatasaray med to kamper igjen å spille.Arsène Wenger slaktet sitt lags forsvarspill etter kampen.

— Vi var generelt dårlige i forsvar fra det første til det siste minuttet. På 3-2 må du sikre deg selv, og vi var ikke forsiktige nok. Det var veldig dårlig forsvarsspill.

— Er jeg sint eller skuffet? Begge deler, sier Wenger ifølge BBC.

— Dette var veldig skuffende. Det var også uflaks, for det første målet deres var offside. Vi mistet konsentrasjonen fordi vi trodde jobben var gjort, ble slitne og vant ikke duellene lenger. Defensivt var vi svake hele kampen, sa han ifølge uefa.com.

Arsenal vendte til seier helt på tampen av bortekampen mot samme lag for to uker siden. Tirsdag var returkampen så godt som avgjort etter en halvtime, mye på grunn av brennhete Alexis Sánchez, men da var det Anderlecht som kom sterkt mot slutten. Innbytterne Andy Kwaaya og Aleksandar Mitrovic samarbeidet om utligningen på overtid, med sistnevnte som målscorer.

Sanchez-show

Gjestene fra Belgia yppet seg helt fra start, og Wojciech Szczesny i hjemmemålet måtte vise klasse flere ganger, men så var det den chilenske superspissens tur. I det 21. minutt endte hans avslutning i stolpen. Tre minutter senere spilte Sanchez fram Danny Welbeck, som ble felt av Chancel Mbemba. Mikel Arteta gjorde ingen feil med straffesparket.

Nye fem minutter senere la Sanchez ballen til rette for å ta frispark. Skuddet gikk i muren, men returen knallet chileneren i mål på volley. Det var Arsenals mål nummer 500 på lagets arena som ble innviet i 2006. Det var også spissens femte scoring på de tre siste kampene.

Med to måls ledelse fortsatte Arsenal å rade opp sjanser, og kampen kunne vært punktert fullstendig før pause. Etter pause gjorde Sanchez forarbeidet da Alex Oxlade-Chamberlain gjorde 3-0, før Anthony Vanden Borre skapte spenning ved å redusere to ganger og duke for den dramatiske avslutningen.

Fire strake

Borussia Dortmund brukte nesten en omgang på å bryte ned forsvaret til Galatasaray, men i det 39. minutt ble Marco Reus spilt fram av Lukasz Piszczek og scoret ledermålet.

Laget som sliter tungt i tysk Bundesliga og er nest sist etter bare to seirer på ti kamper har vært ustoppelig i mesterligaen. Den fjerde strake seieren ble trygget da Sokratis Papastathopoulos nikket i mål fra kloss hold etter hjørnespark tidlig i annen omgang.

Hakan Balta skapte ny spenning med sin redusering, men Ciro Immobile drepte den bare minutter etter at han ble byttet inn. Et selvmål av Semih Kaya satte punktum.

Dermed er Borussia Dortmund så godt som klar gruppevinner. Arsenal trenger ett poeng til (hjemme mot Dortmund, borte mot Galatasaray) for å være sikker på avansement. (NTB)

Les også

  1. Real Madrid slo B-preget Liverpool for halv maskin

  2. Rekdal imponert over Hareides Malmö: - Et fantastisk forsøk

svp://11019?view=sa

Les mer om

  1. Champions League
  2. Arsenal FC