Fotball

Ekspert langer ut mot Mourinho: – Det blir bare patetisk

Mener portugiseren har forandret seg.

Kenneth Fredheim er langt fra imponert over hvordan José Mourinho fremstår om dagen.

Kenneth Fredheim forstår lite av sutringen til José Mourinho.

– Han fremstår veldig sur og ufordragelig, et mysterium på en måte. Han har ingenting å skylde på, se på hva han hentet i sommer, sier Eurosport-kommentatoren til NTB.

United hentet tunge navn som Zlatan Ibrahimovic, Henrikh Mkhitaryan, Paul Pogba og Eric Bailly foran sesongen. Etter å ha forsvart seg til 0-0 borte mot Liverpool, fikk United en skikkelig rundtur med 0-4 mot Chelsea i helgen.

Les også

Dette hvisket en slagen Mourinho til Chelsea-sjefen

Har mistet sansen

Etterpå klaget Mourinho sin nød til Chelsea-manager Antonio Conte. En skuffet Mourinho mente Conte ydmyket United da han forsøkte å få mer fart i hjemmefansen.

– Det blir bare patetisk når Mourinho strekker opp Conte. Han fremstår bare sur og finner forklaringer alle andre steder enn hos seg selv, sier Fredheim.

Kommentator Kenneth Fredheim er kritisk til Jose Mourinho.

– Jeg hadde enormt sansen for Mourinho da han hadde sin første periode i Chelsea, hvor han helt tok vekk presset på spillerne. Da var det en sjarm over det hele. Nå gir han Luke Shaw, som er tilbake fra alvorlig skade, skylden for tapet mot Watford. Det var helt uhørt av Mourinho, lyder kommentatorveteranens dom over portugiseren.

Les også

Zlatan får tyn i engelske aviser: - Plassen hans på laget kan være i fare

Fredheim er kritisk til hvordan United-laget fremstår under manageren som normalt nærmest har vinnergaranti.

– Han får ofte skikk på lag veldig fort. Mourinho har alltid bygd sine lag ut ifra et solid defensivt fundament. Det offensive er ofte fokusert rundt enkeltspilleres ferdigheter. Når jeg ser hvordan Arsenal, Liverpool og Manchester City angriper, seg jeg lag med mønster og smarte bevegelser. Jeg ser ikke hva United vil når de går framover. Pogba bare virrer rundt, uten plan, sier Fredheim.

Må prioritere ligacupen

Ligacupen er den minst viktige turneringen, men med byrival Manchester City som motstander på Old Trafford onsdag kveld, tror ingen at Mourinho våger å ta lett på oppgaven.

– Han ser nok at det blir tøft å vinne ligaen. United har et vanvittig kampprogram, så jeg er spent på hvilket lag vi får se i morgen. Det er flaks for fansen at det ble City, for da kan de ikke sende utpå juniorlaget, sier Fredheim.

Heller ikke City har vært helt i draget den siste tiden.

Les også

Mourinho sendt hjem i skam i Stamford Bridge-returen

– United møter et City-lag som har fått døra litt i trynet. Vi snakker om de to største trenerne de ti siste årene, men selv om det er den minst viktige turneringen, blir de tvunget til å ta det alvorlig. Jeg er sikker på at Mourinho ikke hadde prioritert denne, om det ikke var for at City står på motsatt halvdel.

– Det er rart at Mourinho fremstår så sutrete. Det kan se ut til at han føler seg urettferdig behandlet av en hel verden. Det kan virke som om han med sin CV mener det er uverdig å stille spørsmål om noe som helst. Jeg er redd det smitter over på laget, det blir humørløst, mener Eurosport-kommentatoren.

(©NTB)

Les også

  1. Tjærnås: Manchester Uniteds problemer er mer enn en «quick fix»

  2. Liverpool ledet Premier League - i én time

  3. Kraftig fallende seertall for Premier League

  4. Dette har bare skjedd Guardiola én gang tidligere

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. José Mourinho
  3. Manchester United