Fotball

Full pott for Svensson

<p><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=296212">RBK-Sarpsborg 4-0</a>: Kremmerhuset til 3-0 var prikken over i-en på det som ble Jonas Svenssons store kveld på Lerkendal.</p>

  • Martin K. Andersen

Med utsiden av høyrefoten skrudde Svensson lekkert ballen inn i lengste kryss fra 17 meter til 3-0 og årets flotteste scoring på Lerkendal. Og da hadde han allerede scoret åpningsmålet tidligere i kampen.

Unggutten besørget med det både sitt første og andre seriemål for Rosenborg i løpet av den snaue timen han var på banen.

— Helt fantastisk. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sa Svensson i pressesonen.

14 161 tilskuere (minus noen fra Sarpsborg) ga ham helhjertet og begeistret applaus da Jan Jönsson valgte å ta av sin unge gjennombruddsmann.

— Var det én kamp jeg hadde lyst til å fullføre, var det denne. Men jeg følte kjenning med en skade i mageregionen, forteller Svensson.

I RBK er man ikke bekymret for at suksessen skal gå gutten til hodet.

- Jonas er en veldig fornuftig gutt og tar i hvert fall ikke av selv om han scorer to mål, sa Erik Hoftun, sportslig leder i Rosenborg, til stadionintervjueren.

  • Vi følger Rosenborg: Siste nytt om klubben her

Akkurat idet klokken hadde passert elleve minutter kom det første.

Markus Henriksen, Per Ciljan Skjelbred og Mikael Lustig sto for oppbygningen før Svensson kom stormende inn foran mål og styrte Lustigs innlegg i det lengste hjørnet.

Ikke lenge etter vant Simen Wangberg en cornerduell med Sarpsborg-keeper Magnus Hjulstad og headet ballen i mål. Unggutten fikk seg en kraftig smell i situasjonen og ble liggende i flere minutter, mens Lerkendal-publikummet vekslet på å bekymre seg for ham og å lure på om scoringen var godkjent.

Det var den, og dermed 2-0 til Rosenborg.

Statistikksenter Eliteserien:

Sannspådd Hoftun

— Dette ser trygt og godt ut. Vi har ikke sluppet oss ned etter 1-0 og har fortsatt å kjøre kampen, sa Erik Hoftun ved pause.

- Sarpsborg tar vel store sjanser i eget forsvar og det kan vi utnytte i andre omgang, analyserte Hoftun videre halvveis.

Og så rett han skulle få!

I det 52. minutt ga Sarpsborg bort et unødvendig innkast. Etterdønningene av kastet ble den vakre 3-0-scoringen etter pasning fra Fredrik Winsnes.

Men tross to mål tør ikke Svensson love for mange scoringer i fortsettelsen:

— Kan ikke stole på meg når det gjelder mål, det blir viktig å få Rade (Prica) tilbake, sier 18-åringen blidt.

svp://98579?view=ap

Hoftun: — Jobbet godt med unge spillere

Mye fikk mer

Noen minutter etter scoringen ble dagens mann byttet ut. Men det skulle likevel komme mer: Rett etter timen var Mikael Lustig frempå etter en corner og fikk pirket inn 4-0. Dermed nye tre poeng - den tredje strake ligatriumfen på rad - og en rekke nye innskudd på selvtillitskontoen.

- Vi trengte dette. Dette var en solid gjennomført kamp. Vi scoret masse mål. Periodevis er det også bra spill, men periodevis slår vi også ballen vekk for mye, oppsummerte Erik Hoftun etter kampslutt.

På tampen fikk også Fredrik Midtsjø gleden av å debutere da han kom inn for en dyktig sliten Per Ciljan Skjelbred.

Les også

  1. - RBK flinkere foran mål

  2. Jönsson er opptatt av detaljene

svp://98576?view=ap

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien