Fotball

Villas-Boas: - Jeg tar ansvaret

Tottenhams manager er under sterkt press etter ydmykelsen på hjemmebane.

PRESSET: André Villas-Boas hadde en av sine tyngste dager som manager hjemme mot Liverpool. NTB scanpix

 • Reidar Løfaldli

Tottenham ble ydmyket på verste vis hjemme mot Liverpool søndag ettermiddag. Det endte 0-5 på White Hart Lane, og det var en svært skuffet manager André Villas-Boas som stilte opp for pressen etter kampslutt.

— Det var veldig vanskelig for oss. Liverpool var fantastiske i dag. Jeg tar ansvaret for det som skjedde, sa portugiseren til Sky Sports.

36-åringen fikk etter hvert spørsmål om sin egen posisjon.

— Det er ikke jeg som tar beslutninger rundt min stilling. Jeg kan bare jobbe for å forbedre tingenes tilstand, sier Villas-Boas.

- Tungt med ti mann

Liverpool gjorde en meget sterk første omgang i Nord-London, og de helrøde ledet 2-0 til pause. Da Tottenhams midtbanespiller Paulinho stemplet Luis Suárez i brystet etter en drøy times spill, var det ingen vei tilbake for Spurs.

— Vi prøvde å komme med en respons i andre omgang, men etter utvisningen var det vanskelig å snu kampen. Vi hadde vår beste periode før utvisningen, så det gjorde det vanskelig for oss, sa Villas-Boas.

Les også

Hva nå, Villas-Boas?

Tottenham gjorde en god sesonginnledning tidligere i høst, men laget har slitt med uttellingen offensivt. Og etter at laget røk 6-0 borte mot Manchester City, har presset økt på manager Villas-Boas.

— Jeg synes utvisningen er litt urettferdig, gult kort hadde vært nok. Vi snakket om at et mål kunne sende oss tilbake i kampen, men det tredje målet ødela alt, sier han.

- Ambisjonen står fast

Laget reiste seg igjen etter massakren på Etihad Stadium, og har blant annet slått Fulham og Sunderland på bortebane i de siste kampene. Men i dag rant det altså inn bakover igjen. Til Tottenhams forsvar skal det sies at forsvarsspillerne Jan Vertonghen, Vlad Chiriches og Younès Kaboul er skadet.

— Nå må vi slå tilbake som vi gjorde etter City-kampen. Vi ønsker naturligvis å gjøre det bedre enn dette, sa Villas-Boas.

Han trekker frem Tottenhams gode resultater i ligacupen og europaligaen gjennom høsten.

— Vi har gjort det fantastisk i de andre turneringene, men har ikke lyktes på samme måte i Premier League. Da er det normalt at frustrasjonen kommer, sier Villas-Boas.

— Vi skal spille kvartfinale i ligacupen og er blant de siste 32 lagene i Europa League. Ambisjonen vår er fortsatt å kvalifisere oss for Champions League, slår manageren fast.

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Tottenham Hotspur FC
 4. Liverpool FC

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Pellegrini tror ikke på ny kalasseier mot Tottenham

 2. FOTBALL

  Suárez og Liverpool ydmyket Tottenham

 3. FOTBALL

  Villas-Boas: - Jeg er immun mot kritikk

 4. FOTBALL

  - Grenser for hva kroppen orker

 5. FOTBALL

  André Villas-Boas er sparket

 6. FOTBALL

  «Utfrosset» Adebayor tilbake i varmen