- Fantastisk om Solskjær-ryktene stemmer

Tror Ole Gunnar Solskjær kunne blitt en managerhit i WBA.

Ryktene rundt Ole Gunnar Solskjær og en mulig ny jobb i West Bromwich Albion har begynt å tilta i styrke. Tabloidavisen Daily Mirror skriver i dag at nordmannen skal i samtaler med Birmingham-klubben.

Henrik Skaalvold, leder for West Bromwich Albions norske supporterklubb, håper i det lengste at dagens sak i Daily Mirror, om at Ole Gunnar Solskjær skal i samtaler med klubben hans, stemmer.

Henrik Skaalvold håper ryktene om Ole Gunnar Solskjær stemmer. Lederen av West Bromwich Albions norske supporterklubb er ikke i tvil om at nordmannen ville gjort en god jobb i klubben hans.

— Det hadde vært fantastisk, av flere grunner. For det første hadde han passet veldig godt inn i klubben. Han er rett og slett en flink fyr. Det han har gjort med Molde er stort. Det er ikke mange som klarer vinne serien to år på rad, i tillegg til at han tok hjem cupgullet i sin tredje sesong, sier Skaalvold.Den engelske tabloidavisen slår opp på sportssidene sine at Molde-treneren skal i samtaler med Birmingham-klubben.

- Ingen røyk uten ild

Andre britiske aviser hevder imidlertid at Mirrors opplysninger ikke stemmer. Express & Star er blant nettstedene som mener det er lite sannsynlig at Solskjær tar over WBA etter sparkede Steve Clarke. De hevder klubben aldri har vært i kontakt med Molde.

Journalist i Birmingham Mail, Chris Lepkowski, har dekket WBA i mange år. Han skriver på Twitter at Mirrors sak ikke er korrekt. Han hevder at klubben ikke er i samtaler med Solskjær på nåværende tidspunkt.

Hos engelske bookmakere har imidlertid ikke Mirror-oppslaget gått upåaktet hen.

Solskjær har nå lavest odds av de 32 kandidatene Sky Bet har valgt ut som spillobjekter på hvem som blir den neste WBA-manageren. Også Bet365 har Solskjær som favoritt.

— Ingen røyk uten ild, tenker jeg. Det er moro for oss supportere så lenge disse ryktene pågår, og dersom det hadde blitt en realitet hadde det vært strålende, sier Skaalvold.

Mangler Premier League-erfaring

Han er ikke et sekund i tvil om at Solskjær kunne løftet klubben hans. Etter 16 kamper står WBA med 15 poeng.

— Det bor mye fotball i laget. Du vinner ikke på Old Trafford hvis du har et dårlig lag. Spillerne er dyktige, men de trenger en manager som kan sette ting i system. Det tror jeg Solskjær kan gjøre. Han har en bevisst filosofi og er en hardarbeidene, seriøs fyr. Jeg tror han kunne passet godt inn i WBA, sier Skaalvold.

Han tror også en eventuell ansettelse av nordmannen ville blitt tatt godt imot blant klubbens engelske fans .

— Det eneste lille ankepunktet er at han ikke har noe erfaring fra Premier League. Samtidig har han et såpass stort navn i England fra sin tid i United at jeg ikke tror det blir noe problem. Han er kjent hos de fleste som en person som har et voldsomt fotballhode. Han er en spesiell fyr som det ikke dukker opp så mange av, sier Skaalvold.

Tror på medlemsboom

Supporterlederen tror interessen rundt Birmingham-laget vil skyte i været i Norge om den profilerte nordmøringen havner i klubben. I dag er det ikke registrert mer enn 30-40 WBA-supportere i Norge.

– De fleste supporterne jeg prater med sier slikt som «Oh yeah! Let’s go!» til dette. Solskjær har skapt seg et stort navn i Manchester.

– West Bromwich er på en måte en anonym klubb, og det kommer aldri store overskrifter derfra. I Norge vil likevel publisiteten skyte i været om Ole Gunnar Solskjær plutselig skulle dra dit, Skaalvold.

– Da tror jeg også medlemstallet vårt vil øke betraktelig.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk