Fotball

Forbundsstyret reagerer på Drillo-sparkingen

En kilde i Norges Fotballforbund sier til TV 2 at forbundsstyret er oppgitt over valget om å fjerne Egil Olsen som landslagssjef.

Det skal være misnøye med måten Drillo ble behandlet på da han måtte gi seg som norsk landslagssjef.
  • NTB

Da Per-Mathias Høgmo ble presentert som ny landslagssjef, ga NFF inntrykk av at Drillo var komfortabel med å gi seg. Senere er det kommet fram at trenerlegenden skal ha blitt knust over vrakingen, og kona Sigrun Vedelden har vært rasende på fotballforbundet.

Ifølge TV 2 er hun ikke den eneste som reagerer på beslutningen. Fotballpresident Yngve Halléns press for å få Drillo ut skal ha opprørt flere i forbundsstyret.

Under styremøtet som ble holdt samme dag som Drillo fikk beskjeden, var det enighet om at treneren selv måtte ønske å fratre stillingen dersom Høgmo skulle ansettes umiddelbart.

— Det er blitt kjørt et løp som ikke er i samsvar med forbundsstyrets forutsetning. Det var ikke aktuelt fra forbundsstyrets side å fjerne Drillo med mindre han ønsker å gi seg selv , sier en NFF-kilde til TV 2. Yngve Hallén avviser at han og generalsekretær Kjetil Siem handlet utover forbundsstyrets forutsetning. - Det stemmer ikke. Da må du ha dårlige kilder, sier han til kanalen.

— Vi var alle (på styremøtet) enig om hvordan vi skulle gå fram, sier han videre.

(©NTB)

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball