Fotball

Alexander Tettey gir seg på fotballandslaget: - Kroppen tåler ikke belastningen

Alexander Tettey blir ikke med det norske fotballandslaget videre. 30-åringens kropp tåler ikke den ekstra belastningen. 

Alexander Tettey under VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og San Marino på Ullevaal stadion.

– Jeg skulle gjerne fortsatt på landslaget, og dette handler ikke om manglende motivasjon, men kroppen tåler ikke belastningen med spill for både klubb- og landslaget. Jeg spiller to til tre kamper i uka for klubblaget og sliter dessverre med at belastningen blir for stor når jeg i tillegg spiller landskamper, sier Tettey til fotball-no.

– Jeg ville gjerne fortsette å spille for Norge, og sa derfor ja til en ny kvalik, men merker at det ikke lenger er forsvarlig, fortsetter han.

Trønderen spiller for øyeblikket for Norwich i den engelske mesterskapsserien. Tidligere har han spilt for både Rosenborg og Rennes. Tettey har imidlertid vært skadeforfulgt, og han har operert begge anklene, samt slitt med kneproblemer.

Dette betyr at trønderen stopper på 34 A-landskamper. Tettey ble sett på som en av bautaspillerne til det norske landslaget, men nå er det slutt kun en drøy uke etter at landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred la opp skoene på hylla med flagget på brystet.

Dermed har den nye treneren Lars Lagerbäck fått to nedslående meldinger.

– Jeg har forståelse for at Tettey ikke kan fortsette på landslaget når kroppen ikke tåler den totale belastningen. Det er synd, men det må vi forholde oss til. Det betyr at andre spillere får sjansen, sier landslagssjefen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Alexander Tettey