19 av spillerne døde i tragisk ulykke. Mot alle odds kjemper klubben nå i toppen av brasiliansk fotball.

– Vi gjenbygger denne klubben, stein på stein, med ærlighet og beskjedenhet.

Her poserer Chapecoense-spillerne før finalen i Recopa Sudamericana mot Atletico Nacional 10. mai. Atletico Nacional vant 5–3 sammenlagt over to kamper.

29. november i fjor omkom 71 personer da et fly med det brasilianske laget Chapecoense om bord styrtet nær Medellin i Colombia. Laget, støttespillere og pressefolk var på vei til finalekampen i Copa Sudamerica. 19 av spillerne omkom i ulykken.

Siden har klubben sakte, men sikkert bygget seg opp igjen. Etter fire runder i Serie A toppet laget serien, og kunne se tilbake på sin beste sesongstart i den nasjonale toppserien noensinne.

Laget har tapt sine to siste kamper, og falt ned til en fjerdeplass, men det er uansett en bragd fra et lag som opplevde tragedien for seks måneder siden.

De 19 spillerne som omkom i den tragiske flyulykken ble hedret i Chapecó 3. desember i fjor.
Les også

Byttet plass på ulykkesflyet og overlevde styrten: – Kun Gud vet hvorfor

– Stein på stein

Mange trodde nok at Chapecoense ville få det tøft med å gjenreise seg, og sådde tvil om den videre eksistensen til klubben.

Vagner Mancini ville det annerledes. 50-åringen, som vant den brasilianske cupen med Paulista i 2005 ble ansatt i desember. Da hadde han bare seks spillere tilgjengelig i stallen.

Takket være låneavtaler, flere Bosman-spillere inn og unggutter som har fått sjansen fra eget akademi, har Mancini – sammen med sportssjef Rui Costa – klart å stable et slagkraftig lag på beina.

Luiz Antonio ble blant annet hentet inn på lån fra Flamengo, og har vært en gigant på midtbanen. Toppscorer er Wellington Paulista, som hadde et lite vellykket opphold i West Ham i 2013.

– Andre klubber har mer penger og flere spillere, men jeg har mange ledere i garderoben. Vi gjenbygger denne klubben, stein på stein, med ærlighet og beskjedenhet, har Mancini sagt.

Les også

Mistet 19 spillere i flystyrt: Kan spille kamp allerede neste helg

Wellington Paulista er med på å gjenreise Chapecoense. Spissen forsøkte seg i Premier League i 2013, uten hell.
Les også

Våknet fra koma etter flyulykken: – Hvordan gikk finalen?

Ville ikke ha stjernene

Rett etter flyulykken i november, uttalte flere stjerner at de ville stille opp gratis for Chapecoense, deriblant legenden Ronaldinho, argentinske Juan Roman Riquelme og Eidur Gudjohnsen, som spilte for Molde i fjor.

Klubbpresident Ivan Tozzo takket nei til alle forespørslene. Han ville i stedet ha sultne og unge spillere da klubben begynte den smertefulle prosessen med å sette sammen et nytt lag.

– Vi har aldri hatt etablerte eller berømte fotballspillere i profilen til denne klubben. Og som alle vet, så har vi begrenset med midler, og vi kan ikke betale de høye summerne som andre store klubber kan, sa Tozzo ifølge ESPN.