Fotball

Tidligere eliteserietrener gir seg etter bare fem måneder i utenlandsk toppklubb: – Mye frustrasjon til slutt

Kjell Jonevret har sagt opp jobben i Orlando Pirates.

Kjell Jonevret under tiden i Viking. Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

 • Pål Strande Gamlemoen

Det melder den sørafrikanske klubben på sin nettside.

– Det kjennes rett akkurat nå. Det er nok det beste for meg. Arbeidsforholdene er annerledes i Afrika og de er nok enda mer spesielle i denne storklubben, forteller Jonevret til Aftenposten.

Svensken har vært manager i Orlando Pirates siden februar i år.

Den tidligere Molde- og Viking-treneren skal ha takket styreformann Dr. Khoza, klubben og supporterne for å ha gitt han muligheten.

– Dessverre fungerte det ikke som planlagt. Jeg ønsker klubben og supporterne alt det beste i fremtiden, sier Jonevret til klubbens nettsted.

På tross av at han gir seg etter bare fem måneder, forteller Jonevret Aftenposten at det ble for mye frustrasjon til slutt.

– Jeg må føle at det er kult å gå på jobb hver dag. Her ble det veldig mye frustrasjon til slutt. Jeg kunne ikke påvirke noe slik vi holdt på og da blir det ikke bra. Det var litt for mange hender inne i bildet.

Likevel sier han at tiden i klubben har vært fantastisk.

– Det er «no hard feelings» eller noe sånt. Det føles bra, tiden her har vært fantastisk. Jeg håper å kunne jobbe her nede igjen.

Jonevret har tidligere vært trener i Norge i mange år. Først i Molde fra 2006 til 2010. Deretter var han i Viking fra 2012 til 2016. Han var også innom Stavanger-klubben som spiller på slutten av 80-tallet.

Orlando Pirates havnet på en skuffende 11. plass forrige sesong. Det var første gang klubben ble dårlige enn nummer åtte på tabellen siden opprettelsen av sørafrikanske Premier League i 1996. Johannesburg-laget ble ligamester sist i 2012.

På tross av den dårlige ligaformen, klarte Jonevret å ta laget til den sørafrikanske cupfinalen i juni. Der ble det braktap 4–1 mot Supersport United. I mars ble det uavgjort 1–1 mot Kaizer Chiefs i Soweto-derbyet, et av verdens største rivaloppgjør. Jonevret endte med seks seiere, åtte uavgjorte og fem tapte kamper som Orlando Pirates-sjef.

Nå skal svensken først nyte den afrikanske solen i noen dager, før han reiser hjem til Stockholm for å møte sine barnebarn.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Viking FK
 4. Kjell Jonevret

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Flere døde under fotballkamp: – Utrolig tragisk, sier Kjell Jonevret

 2. FOTBALL

  Jonevret langt nede: – Et skikkelig mareritt

 3. FOTBALL

  Kjell Jonevret tilbake i treneryrket. Tar over klubb på nivå to.

 4. FOTBALL

  Moldes nykommer var Jonevrets favorittspiller

 5. FOTBALL

  Trist Jonevret: – Det var et «Mission Impossible»

 6. FOTBALL

  Jonevret om livet i sin nye klubb: – Det kan bli ti selfies i løpet av en halvtime