Fotball

Aarøy-tilbud fra japansk klubb

<p>En japansk klubb ønsker å hente Tor Hogne Aarøy. Selv håper han fortsatt på å avslutte karrieren i AaFK.</p>

VIL HJEM. Tor Hogne Aarøy har tilbud fra en japansk klubb, men håper først og fremst at det skal løse seg med AaFK.
 • Eirik Nesset Hjelvik
  Eirik Nesset Hjelvik

GRAN CANARIA (smp.no): Utfordringen er at AaFK er krystallklare på at det må frigjøres lønnsmidler — i praksis betyr det at Sander Post må ut - dersom Aarøy skal få tilbud om kontrakt.

– Akkurat nå er det ikke så mye som tyder på at vi finner en ny klubb til Sander. I så fall blir han værende her, sier klubbdirektør Henrik Hoff.

Foreløpig er det dermed lite som tyder på at det vil løse seg for Aarøy til AaFK med det første. Det gir Tor Hogne Aarøy en utfordring. Han har nemlig et stående tilbud fra en japansk klubb.

Må vente

- Dersom Tor må ha et svar nå, kan vi ikke gi det. Det kan hende det snur seg når vi får en trener på plass, men i utgangspunktet kan vi ikke konkurere med andre klubber på nåværende tidspunkt , sier Henrik Hoff.

Hoff kan glede seg over at Aarøy ikke umiddelbart har tent på Japan-tilbudet han har fått.

– Totaltpakken på det tilbudet jeg har fått nå er ikke godt nok. Men jeg jobber fortsatt litt med Japan og jeg ser på det som fortsatt aktuelt at det kan bli noe der, sier Aarøy.

Vil hjem

Men 35-åringen ønsker først og fremst at han og familien skal kunne slå seg ned igjen i Norge. AaFK er i så fall Aarøys eneste alternativ.

– Jeg har sagt at jeg vil hjem til Norge, men samtidig kan jeg ikke vente på AaFK altfor lenge heller. Jeg må ha et svar før eller senere, sier Aarøy.

– Hvor lenge kan du vente?

– Det blir litt vanskelig å svare på. Det kommer litt an på når jeg blir tvunget til å ta en beslutning, sier Aarøy.

Aarøy og AaFK har gjennomført to treningsøkter på Gran Canaria. Henrik Hoff er overbevist om at Aarøy ville ha vært en positiv person å få inn igjen i AaFK-miljøet.

– Tor er en fantastisk person å ha i et lag. Vi merket det sist han var her og ser allerede i løpet av disse få øktene her at han er en ledertype som går foran som et godt eksempel, sier Hoff.

Les også

 1. Aarøy tilbake i AaFK

 2. Velkommen, Jönsson

 3. Rekdal kan bli VIF-trener tirsdag

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien