Fotball

Her er status i Vikings spillerjakt

<p>Prøver seg på Gislason igjen.</p>

Her fra forrige sesong, da Åge Hareide hadde Stefan Gislaon i stallen.
 • Kristian Oftedal Kvendseth

I går åpnet også det norske overgangsvinduet, og klubbene har igjen muligheten til å forsterke laget. Viking skal ha midler til å gjøre noen forsterkninger, men klubben er på ingen måte i stand til å sprenge banken for å få inn friskt blod. Noen spillere kommer det garantert, men hvor mange avhenger nok av hvem som forsvinner fra klubben i løpet av overgangsvinduet.

Aftenbladet har sett nærmere på status i spillerjakten.

Her er listen:

George Akpabio

Nigerianeren skal prøvespille for Viking de neste to ukene. Viking ser på ham som et alternativ både på kort og lang sikt. Imponerer han tilstrekkelig under prøvespillet, kan han bli Viking-spiller allerede nå. Akpabio spiller for den nigerianske toppserieklubben Plateau United, og er toppscorer i ligaen med 14 mål på 19 kamper.

Les også:

 • Prøvespiller imponerte

Ukjent spiss

Dette er spissen Viking ønsker å forsterke laget med umiddelbart. Klubben har hele helgen sittet i forhandlinger med spissens klubb, og senest i går kveld jobbet de med å få en avklaring. Av frykt for at andre klubber skal komme på banen ønsker ikke Hareide å si for mye om spissen. Viking-treneren håper imidlertid å ha ham klar i løpet av uken. Spilleren er en typisk bakromsspiss, og det er snakk om en permanent overgang.

Stefan Gislason

Islendingen var på utlån hos Viking i fjorårets vårsesong. Midtbanespilleren gjorde sine saker bra, og Viking gjorde flere forsøk på å sikre seg signaturen hans permanent i vinter. Partene var mer eller mindre enig, men Gislason valgte å trekke seg ut i siste liten. Til slutt endte han opp på en korttidskontrakt i Lillestrøm.

Den kontrakten gikk ut i går, og Viking har allerede gjort et forsøk på å sikre seg Gislason i sommer. I følge administrerende direktør, Bjarne Berntsen, strandet det da på for stor avstand økonomisk. Gislason har imidlertid en stor stjerne hos Åge Hareide, og Viking-treneren har ikke gitt opp å sikre seg midtbanespilleren.

— Jeg tror han ønsker å bruke dette overgangsvinduet for å se hvilke muligheter han har. Det store spørsmålet vårt er om vi har tid på å vente på ham, sier Hareide til Aftenbladet.

Teemu Pukki

Etter det Aftenbladet forstår kommer Viking sannsynligvis til å gå for den finske spissen. Planen er å sikre en avtale som gjør at Pukki bli Viking-spiller fra 1. januar 2012. Hareide var selv i Finland for å finsikte Pukki da HJK vant hele 10-0 over Bangor City i mesterligakvalifiseringen. I tillegg har flere i Viking-ledelsen sett ham i aksjon – både live og på DVD.

Fredrik Nordkvelle

Viking har lenge vært klar på at de ønsker seg Strømsgodset-spilleren. Hans kontrakt går ut etter sesongslutt, og i starten av juli startet forhandlingene mellom partene. Viking fikk først skissert hva Nordkvelle ønsket av økonomiske betingelser. Da Vikings kontraktsforslag kom, skal det har vært langt unna det skisserte ønsket til Nordkvelle. Viking fikk til svar et motkrav som var lavere enn det opprinnelige kravet, men også dette mente Viking-ledelsen var for høyt. Siden den gang har det ikke vært dialog mellom partene, men overfor Aftenbladet bekrefter Hareide at de ikke har gitt opp å sikre seg Godset-spilleren. Nordkvelle er også ønsket av Brann.

Zlatko Tripic

EIK-spilleren har hatt en travel sommer. Først var han på prøvespill i Strømsgodset, så var han med på å vinne JET-turneringen med Viking. I forrige uke viste han seg fram i Molde Aftenbladet kjenner til at både Ronny Deila og spesielt Ole Gunnar Solskjær lot seg imponere av Tripic, og at både Strømsgodset og Molde ønsker EIK-talentet. Interessen fra andre eliteserieklubber har ført til at Viking har satt opp tempoet med tanke på å bli enige med EIK om en overgang.

Les også

 1. - Viking-aktuell spiss på vei til Schalke

 2. EIK og Molde enige om Tripic-overgang

 3. Sjokktap for Schalke i Finland

 4. Schulze enig med Viking

 5. Trolig ingen Pukki-overgang i sommer

 6. Nordkvelle-nei til Viking

 7. Hareide sender Vikings prøvespillere hjem

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien