Fotball

Norske Daniel begeistret Cristiano Ronaldo - unggutten fikk plutselig hele verdens oppmerksomhet

22-åringen ble svært overrasket da superstjernen utropte ham til vinner. Da tikket gratulasjonene inn.

  • Kenneth Haagensen Husby

Daniel Nilsen (22) ble den heldige vinneren i en triksekonkurranse i regi av Real Madrids storscorer Cristiano Ronaldo.

Det var i forbindelse med lanseringen av Ronaldos nye parfyme at det via sosiale medier ble satt i gang en konkurranse. Deltagerne skulle sende inn en video av fotballtriks de selv utførte, før det til slutt ble stemt frem en vinner.

- Jeg så at han la ut konkurransen i sosiale medier, og tenkte at det var relevant for det jeg driver med til vanlig, forteller Nilsen, som satser fullt på å kunne leve av fotballtriksing.

Daniel Nilsen har møtt Ronaldo ved to anledninger.

Helt ferskt triks

Trønderen tok turen ut på gresset i hagen, satte opp et kamera og trikset i vei. Klippet sendte han inn, og før han visste ordet av det ble klippet hans plukket ut i en slags finalerunde der det skulle stemmes på de beste klippene.

- Det var første gang jeg prøvde det trikset. Det ser veldig kult ut, så jeg ville gjøre et forsøk. Det holdt tydeligvis til å vinne konkurransen, forteller Nilsen fornøyd.

Det han ikke hadde regnet med, var at superstjernen skulle legge ut det hele via sine sider på sosiale medier. Plutselig tikket det inn med meldinger.

- Jeg satt på rommet og hadde tenkt å sette på en film da det begynte å komme en del varsler på mobilen. Da jeg sjekket viste det seg at han hadde nevnt meg i et innlegg. Jeg ble litt overrasket, men det var så klart veldig artig, sier Nilsen.

Møtte Ronaldo i 2013

Det er dog ikke første gang trønderen er i kontakt med Cristiano Ronaldo. Han ble nemlig i 2013 invitert over til Madrid for å møte portugiseren.

- Jeg har møtt ham to ganger tidligere. Han begynte å følge meg på Twitter på grunn av det jeg holdt på med. Jeg ble da invitert dit for å se kamp, samt å få møte ham etterpå. Det var en stor opplevelse, forklarer han.

Det var i 2013 han bestemte seg for å satse på et liv som fotballtrikser, etter å ha vært innom Rosenborg som guttespiller.

- Den tekniske biten av fotballen har jeg alltid likt, og jeg begynte å slite litt med motivasjonen da jeg spilte for Rosenborg. Da ble det etter hvert til at jeg satset på fotballtriksing. Nå trener jeg som regel opptil flere timer hver dag for å bli bedre.

Daniel Nilsen er en habil trikser. Han håper å leve av fotballen.

Drømmen er en karrière med fotballtriksing.

- Jeg håper å kunne leve av det på lengre sikt. Det å kunne få reise rundt å holde show hadde vært stort.

Da hjelper det med noen gode ord fra en av verdens aller beste fotballspillere.

- Det gjør i hvert fall ikke motivasjonen noe mindre, avslutter Nilsen.