Tromsø møter russere i krise

Steinar Nilsen håper TIL kan ta tre poeng borte mot Anzji og øyner avansement i Europa League.

Steinar Nilsen (t.v) reiser til Russland full av optimisme.

Onsdag reiser «Gutan» til Russland og er klare for tredje gruppspillskamp i Europa League. Og motstanderen Anzji Makhatsjkala er et lag i sportslig krise. Etter 13 serierunder ligger laget fra Dagestan på 16.-plass og helt sist i den russiske eliteserien.

Vadim Demidovs klubb har kun seks poeng og har ennå ikke vunnet i serien denne sesongen.

– Vi ser helt klart muligheter i gruppen. Derfor var det viktig at vi tok poeng mot Sheriff her (1-1). Hadde vi tatt tre, ville det vært enda bedre, men vi tok i alle fall poeng. Gruppen er åpen. Derfor er kampen på torsdag viktig, og det er viktig at vi har en god inngang til den kampen også, sier Nilsen.

– Vi kan slå Anzji

Det er gått et par dager siden den livsviktige 4-3-seieren over Viking på Alfheim. Nilsen var i formiddag fortsatt litt i «tippeligamodus», men har så smått begynt å tenke frem mot torsdagens Europa League-kamp.

TIL har kun tatt ett poeng på to kamper i Europa League, men med uavgjort eller seier mot Anzji vil «Gutan» ha et greit utgangspunkt før de tre siste oppgjørene. Tottenham tar trolig gruppeseieren greit, men TIL kan forhåpentligvis kjempe mot nettopp Anzji og Sheriff om andreplassen.

– Vi drar dit for at vi ønsker å vinne kampen, og vi kan ikke ha med oss folk dit ned eller på banen som tenker noe annet, for da kan ikke de være her, sier Nilsen.

TIL-treneren blir veldig engasjert.

– Vi kan slå det laget der når vi er på vårt beste.

Nilsen understreker det er viktig å avdekke motstanderens svakheter – og utnytte dem maksimalt.

– Til og med Barcelona taper fotballkamper, og det er jo en grunn til det. Så det er muligheter bare man er rå på hva som er svakheten deres, og vi har styrker som kan felle alle de lagene vi skal møte.

– Til og med Tottenham kan vi slå, men da må vi være ekstremt dyktige på den ene svakheten som de kan ha. Hvis det er de ytre forhold – som været – er det perfekt. Da får vi bruke det til vår fordel. Da kan i alle fall ikke vi mene at det er dårlig vær, sier Nilsen.

300 mill. i budsjett

Anzjis rike onkel heter Suleyman Serimov. Milliardæren har spyttet inn mye penger i klubben siden januar 2011. Riktignok har Anzji nedjustert satsingen kraftig denne sesongen og blant annet kvittet seg med stjernespillerne Samuel Eto'o og Willian (begge til Chelsea).

Men det er stor forskjell på Anzjis 300 millioner kroner og TILs 70 millioner kroner i budsjett.

– Det er korrekt, men det er heldigvis aldri budsjetter som avgjør fotballkamper. Det er ikke noen kasteball vi skal møte. Alle i vår gruppe er gode fotballag, og vi kommer til å få en tøff oppgave torsdag. Men vi vet at når vi er veldig skjerpet og veldig klare på rollene våre offensivt og defensivt, så leverer vi uansett hva motstanderne heter, sier Steinar Nilsen.