Spillerne roser Lagerbäck: – Det er enklere for oss

Lars Lagerbäck har kun ledet Norge i to kamper, men allerede merker spillerne en vesentlig forskjell.

Spillerne har satt pris på hvordan Lagerbäck gir enkle, korte instrukser.

SANDVIKA: Dagen etter 1–1 mot Tsjekkia, møtte Lars Lagerbäck og tre spillere pressen på hotellet i Sandvika.

De som ikke spilte lørdagens VM-kvalifiseringskamp hadde da vært gjennom en kort treningsøkt på Bislett stadion. Der hadde landslagssjefen stort sett observert spillerne, uten å komme med nevneverdige tilbakemeldinger. Spillerne merker en tydelig forskjell på hva de skal forholde seg til.

– Det er enklere for oss spillere når det ikke er mange ting å tenke på, at vi har et par ting å fokusere på. Da tror jeg også at vi får raskere resultater og ser bedring, forklarer Rune Almenning Jarstein.

Les også

Norsk spiss hudflettes etter kjempebom: – Kanskje den verste avgjørelsen jeg har sett på en fotballbane

– Gjør alt lettere

Også Aleksander Søderlund nevnte dette etter uavgjortkampen mot Tsjekkia. Samarbeidet med Tarik Elyounoussi fungerte tidvis veldig bra, til tross for at Tarik misbrukte en kjempemulighet da de to spissene kom alene med keeper.

– Det er lenge siden vi har hatt et så bra samarbeid mellom spissene på landslaget. Vi jobber sammen og har klare regler før kampen. Sjefen har gitt oss tydelige instrukser, og så passer vi godt sammen, mente Søderlund.

Også bakover fungerte ting bra på lørdag. Jonas Svensson glapp riktignok på markeringen da Tsjekkia gikk opp i 1–0, men bortsett fra det hadde ikke bortelaget mange sjanser.

Keeperen erkjenner at laget har slitt med selvtilliten i det siste, men at positiviteten i gruppen er i ferd med å komme.

– Vi har merket det når vi har ligget under i tidligere kamper, da har vi falt litt sammen. Andre omgangen er noe vi må bygge videre på, mener Almenning Jarstein.

Både ekspertene og spillerne selv mener at kampen på lørdag var en stor opptur. Sjefen selv mener spillerne skal ha æren.

– Med den innstillingen som gutta viser på trening så tror jeg vi kan ta ytterligere steg, tror Lagerbäck.

– Fortsatt i en testfase

De drøyt 12.000 tilskuerne fikk lørdag se Norge tidvis spille meget bra fotball. Det sjarmerte også publikum. Stemningen virket å være bedre på Ullevål enn den har vært i det siste.

– Får man en positiv stemning både internt og eksternt så hjelper det til, det gjør alt mye lettere. Sånn det var i andre omgang er det positivt. I går hadde vi en veldig bra stemning i ryggen, forklarer Lagerbäck dagen derpå.

Den stemningen mener han smittet over på det norske laget. Særlig etter hvilen gjorde Norge en god figur, mener landslagstreneren.

– Jeg syns dette er et stort steg fremover, men det finnes fortsatt en del ting vi kan gjøre bedre. Vi må luke bort den dårlige perioden vi hadde i kampen og ha et høyere laveste nivå. Vi må jobbe sammen, få en mer stabil tropp. Vi er fortsatt i testfase, men jeg er sikker på at vi kan bli noen prosent bedre, mener Lagerbäck.

Hør Aftenpodden Sport: Hvor gikk det galt for landslaget? Skal vi gi opp fotball og heller gå på ski? Og hva kan vi lære av Sergio Ramos?