Fotball

Chelsea-treneren etter tapet på Old Trafford: - Gullsjansen er 50-50

Serieleder Chelsea har Tottenham i ryggen etter å ha tapt to av sine fire siste kamper. Manager Antonio Conte innrømmer at Premier League-racet er vidåpent.

Chelsea-manager Antonio Conte er klar for å kjempe med Tottenham om Premier League-tittelen. Søndag tapte italienerens utvalgte 0-2 borte mot Manchester United.

Chelsea topper tabellen fire poeng foran byrival Tottenham med seks kamper igjen, men det går mot en nervepirrende sluttspurt.

Søndag tapte Contes lag 0-2 for Manchester United etter en begredelig opptreden på Old Trafford. Det skjedde to uker etter det svært overraskende 1-2-tapet hjemme mot Crystal Palace.

Les også

José Mourinho og Manchester United svarte på tiltale mot Chelsea

Utfordrer Tottenham er derimot i gnistrende form. De liljehvite står med sju strake seirer og bøtter inn med mål om dagen.

Antonio Conte med bøyd hode i Manchester søndag. Diego Costa (foran) lyktes ikke mot José Mourinhos menn.

Seks finaler

Chelsea har igjen ligakamper mot Southampton (h), Everton (b), Middlesbrough (h), West Bromwich (b), Watford (h) og Sunderland (h).

– Vi må tenke at vi har seks finaler igjen å spille. Ligaen er åpen, og vi har 50 prosents sjanse til å vinne den. Det må vi forstå. Hvis vi til slutt ender på tabelltoppen ved sesongslutt, har vi fortjent det. Klarer vi ikke det, er det et annet lag som fortjener det, sa Conte etter søndagens tap.

Italieneren poengterer at Chelsea må komme over påskeskuffelsen på Old Trafford. Til helgen skal blåtrøyene møte nettopp Tottenham til semifinale i FA-cupen på Wembley.

Les også

Tottenham herjet med Kings Bournemouth: Legger press på serieleder Chelsea

– Et mirakel

Selv om formkurven ikke er den beste om dagen, understreker Conte at Chelsea fortsatt er i en sterk posisjon. Han minner om fjorårets katastrofesesong, da London-laget som regjerende seriemester en stund flørtet med nedrykk og til slutt endte på 10.-plass.

– Vi gjør en utmerket jobb. Det er et mirakel hvis du ser tilbake på forrige sesong og problemene vi hadde. Derfor må vi fortsette å være entusiastiske og spille de siste kampene med lidenskap og vilje til å kjempe. Vi må være stolte om vi klarer å vinne ligaen.

– Press er normalt. Jeg foretrekker å kjempe om tittelen og ha press enn ikke å ha noe å kjempe for. Vi er heldige som har dette presset. Det hadde ikke Chelsea i fjor, mener Conte.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Chelsea FC
  3. Tottenham Hotspur FC
  4. Manchester United