Fotball

Vraker syndebukkene

<p>Pasoja og Urosevic spiller ikke mot Løv-Ham. I tillegg må trolig Roman Kienast stå over.</p>

Fotball AdeccoligaenBriskeby Gressbane 14.04.09HamKam v Alta 7-0Foto: Dagfinn Limoseth, DigitalsportJuha Pasoja , HamKam Foto: Dagfinn Limoseth - Digitalsport

  • Rune Steen Hansen

Fotball , 02. august 2009 , Adeccoligaen , HamKam - MjøndalenFernando de Ornelas , MIF og Srdjan Urosevic , HamKam Foto: Digitalsport

NORDBYGDA: Etter de siste dagenes trening ser det opplagt ut at både Juha Pasoja og Srdjan Urosevic blir å finne på benken mot Løv-Ham søndag.

Urosevic, som har fått mye tillit under Vegard Skogheim, lå i utgangspunktet an til å steppe inn for Vegar Bjerke med karantensoning, men serberens opptråden på vinnermålet til Frithjof Seeberg var langt fra imponerende.

Video: Se høydepunkter fra HamKam-Hønefoss:

svp://93334?view=ap

HamKam-Hønefoss: Høydepunkter Og selv om Jon Masalin skulle tatt skuddet fra Andreas Tegström som ga 1-1, skulle heller ikke Pasoja ha rygget slik han gjorde.

Og det blir duoen straffet for.

Øren spiss

– Laget er ikke tatt ut, presiserte Skogheim etter trening i går.

– Men det ser ut som det som skjedde i forrige kamp får konsekvenser?

– Det kan du kanskje si. Vi skal i hvert fall ha folk på banen som kan bidra til at HamKam skal overleve, sier Skogheim.

I tillegg til disse endringene flyttes trolig Tommy Øren opp som spiss. Roman Kienast er nemlig svært tvilsom etter at han fikk 20 minutter mot Hønefoss.

– Kneet hans hovnet opp etter treningen torsdag. Det er ikke overraskende, siden han spilte ganske tidlig igjen etter operasjonen. Vi får se hvordan det går, sier HamKams fysioterapeut Hans Noet.

Dårlige borte

Det betyr en rekke endringer på HamKams lag i en ny vrien bortekamp. For så langt i sesongen har alle bortekamper vært vanskelige for HamKam – bortsett fra den de vant mot seriens desiderte bunnlag Skeid.

– Vi kan ikke snakke oss bort fra borteformen vår, men vi kan heller ikke tenke så mye på det. Det er nok ikke så mange som tror vi skal vinne borte, men vi skal gjøre det vi kan. Både for å vinne denne kampen. Og for å overleve. Det er det det handler om nå, sier Vegard Skogheim.

Dårlige mot slutten

Ikke nok med at Kamma må kverke bortespøkelset mot Løv-Ham. De slipper også inn mange mål i sluttfasen. Det har skjedd i åtte av 23 seriekamper denne sesongen. Som mot Hønefoss på Briskeby tirsdag.

HamKam har møtt Løv-Ham tre ganger. Har vunnet to og spilt en uavgjort. De grønne slo bergenserne hele 5–0 på Briskeby i vår.

Video: Se høydepunkter fra Løv-Hams forrige kamp — mot Mjøndalen:

svp://93307?view=ap

Mjøndalen-Løv-Ham: Høydepunkter Med sju seriekamper igjen å spille, må HamKam (som nå ligger på 12. plass med 30 poeng) antakelig vinne minst tre kamper for å overleve i divisjonen. Fem seirer kan være nok til å nå femteplassen og dermed få retten til kvalifisering.

HamKam stiller følgende lag mot Løv-Ham (4-4-2): Jon Masalin – Arnar Førsund, Håkan Malmström, Frode Bjørnevik, Tom Kristoffersen – Marius Gullerud, Olav Råstad, Jørgen Jalland, John Anders Rise – Tommy Øren, Thomas Lehne Olsen.

HA-tips: Løv-Ham – HamKam 2–2.

Les mer om

  1. Fotball 1. div