Billett til cupfinalen: 1900 kroner

<p>Billetter til cupfinalen mellom Ålesund og Brann selges til blodpris på nettet.</p>

BERGEN 20090614: Brann-fansen kunne juble for 2-1 seier i eliteseriekampen mellom Brann og Lyn i Bergen søndag kveld.Foto: Marit Hommedal / SCANPIX .
  • Silje Gomnæs

Billettene til cupfinalen mellom Ålesund og Brann på Ullevål stadion 6. november er for lengst utsolgt, og noen ser seg fristet til å tjene litt ekstra på supportere som ennå ikke har fått seg en plass.

På Finn.no annonseres det flere cupfinalebilletter. Da bt.no ringer, oppgir den ene selgeren at han skal ha minst 7600 kroner for fire billetter, altså 1900 kroner billetten. Dette er det høyeste budet til nå, ifølge mannen, som vil selge til høystbydende.

62.000 bestillinger

Det er voldsomt rift om de 2500 billettene som er lagt ut for åpent salg. Ifølge Norges Fotballforbunds (NFF), er det kommet over 62.000 bestillinger på de nevnte billettene.

Dette er langt ifra første gang NFF opplever at billettene deres blir solgt på svartebørsen.

Rett fra forbundet

Bt.no kjenner til at noen av billettene som nå er til salgs for blodpris, kommer direkte fra NFF. Da det samme skjedde i 2004, uttrykte daværende informasjonssjef i NFF, Roger Solheim, dyp skuffelse over at forbundet fôret svartebørsmarkedet med billetter.

— Vi er veldig skuffet og overrasket over at billettene kommer fra vår egen organisasjon. Det er bare å legge seg helt flat. Dette må vi rydde opp i, sa Solheim den gangen.

Det er tydeligvis fortsatt litt å ta tak i for NFF altså. Det har ikke lykkes bt.no å komme i kontakt med NFF lørdag formiddag.