Fotball

Even Pellerud: - Skal hun til Norge? Det er spennende

Utenlandsk publikumsfavoritt klar for Røa.

Jodi-Ann Robindin har mye fart og eksplosivitet, og blir en trolig forsterkning i Røa, som endte på sjetteplass på tabellen i fjor. Foto: Ville Courinen/Canadas Fotballforbund

 • Mette Bugge
  Mette Bugge
  Journalist

Toppserielaget Røa signerer sin største utenlandske spiller noensinne, når Jodi-Ann Robinson ankommer landet 16. februar.

25-åringen har 55 A-landskamper for Canada, som skal arrangere kvinne-VM til sommeren. Hun spilte på yngre landslag allerede som 15-åring, og har vært med i to aldersbestemte VM, to senior-VM og ett OL.

Den offensive midtbanespilleren har spilt for klubber i USA og Sverige, men nå vil hun prøve norsk fotball.

— Vi får en klar tilvekst. Vi har sett henne på video og vi har hatt speidere i aksjon, sier Røas trener Geir Nordby.

Han forteller at Robinson har en enorm entusiasme og trøkk fremover på banen i spillet sitt. Hun er veldig sterk i duellspill. Landslagstrener Even Pellerud har samme erfaring.

Pellerud tok henne inn i varmen

— Skal hun til Norge? Det er spennende. Det var jeg som tok henne med på landslaget i sin tid, sier landslagstrener Even Pellerud, som hadde samme rolle i Canada i ni år før han dro hjem etter OL i Beijing.

— Jodi-Ann var en av de nye store og kom frem med voldsom fart og eksplosivitet. Hun er en dribleteknikker, har stor kontroll og er en veldig morsom spiller å se på.

Pellerud synes det er flott at flere klubber får inn gode utenlandske spillere.

— Jeg synes ikke at vi kan holde på i steinrøysa alene. Vi trenger ikke så mange som mulig, men noen skal vi ha.

Even Pellerud kjenner god til Jodi-Ann Robinson fra sin tid som canadisk landslagssjef. Foto: NTB scanpix

Røa hadde Molly Menchel og Gloria Douglas fra USA siste sesong. De har dratt hjem. For å få råd til å hente Robinson, er eksterne sponsorer på banen.

Lillestrøm fikk landslagskaptein

Lillestrøm er blant de topplagene som har fått tre nye spillere. Foruten Anja Sønstervold fra Kolbotn og Marte Berget fra Vålerenga, er det Nederlands landslagskaptein Mandy van den Berg.

— Nesten alle toppserielag har en utlending eller to, men med litt forskjellig kvalitet, sier trener Monica Knudsen.

Berg er allerede i full trening og Lillestrøm kom hjem fra en uke på La Manga torsdag. Midtstopperen har funnet seg til rette i gullaget, og skal både forberede seg til norsk sesongstart og VM i Canada.

Stabæk har fått tak i en islandsk landslagsspiller ved navn Gunhildur Yrsa Jonsdottir. Midtbanespilleren har spilt i Arna Bjørnar og Grand Bodø tidligere.

— Dessuten kom danske Kathrine Pedersen, som la opp etter 2013-sesongen, tilbake etter et opphold i australsk fotball, sier Richard Jansen, klubbens sportslige leder.

Avaldsnes har fått inn ni nye spillere hittil, og den siste er Adrianne Franch, med bakgrunn som amerikansk landslagsmålvakt på U-23-laget. Karmøylaget har allerede en god keeper fra Brasil, så det blir hard kamp om plassen.

 1. Les også

  Slik spilles første kvalikrunde i cupen

 2. Les også

  Fire timer på telefon med Tom Nordlie overbeviste landslagsspissen

Les mer om

 1. Røa IL