Fotball

Urokråken som ble Englands dyreste fotballspiller

En lærer sa at Raheem Sterling enten kom til å bli en verdenskjent fotballspiller eller havne i fengsel. Tirsdag ble han den dyreste engelske spilleren noensinne.

Raheem Sterling er omsider klar for Manchester City. Tirsdag ble han presentert for fansen.

Manchester City har lagt vel 600 millioner kroner på bordet for å hente seg den 20 år gamle Liverpool-spilleren. En flere måneder lang saga tok tirsdag slutt da overgangen endelig ble bekreftet. Nå venter en ukelønn på om lag 2 millioner kroner i Manchester.

Les også

Sterling får femårskontrakt i City

Veien fram har vært alt annet enn enkel og stille for Sterling. Da han var fem år gammel flyttet moren hans med han og flere søsken fra Kingston på Jamaica til London. Da han var ni ble faren hans skutt og drept i hjemlandet.

Raheem Sterling forlater Liverpool etter flere år på Anfield.

I England begynte han etter hvert på en skole for vanskelige barn. På fotballbanen der han spilte etter skolen hadde han utsikt til Wembley, og Sterling har sagt i intervjuer at det var med på inspirere han til å bli fotballspiller.Han var ti år gammel da læreren kom med spådommen som viste seg å bli en realitet.

I politiets søkelys

Ungdomskarrieren startet han for Queens Park Rangers, før han som 15 åring signerte for Liverpool i 2010. I 2012 var han anklaget for å ha angrepet en kvinne i London, men saken ble henlagt etter at et vitne ikke møtte opp i retten.

Året etter ble han arrestert etter at en tidligere kjæreste anklaget han for å ha overfalt henne og dyttet henne ut av bilen. Også i den saken ble han frikjent.

Mediene fulgte Sterling tett, og bilder av han med vannpipe ble spredt på forsidene av britiske tabloidaviser.

Nå insisterer han på at han har lagt den delen av livet bak seg, og han fokuserer på sin tre år gamle datter.

Les også

United-fan pepret med hatmeldinger etter Sterling-lekkasje

Veien videre

Så langt står Sterling med 16 landskamper for England, og han er blitt kåret til den beste unge spilleren i Liverpool to ganger.

Etter at overgangen gikk i boks er flere usikre på om Manchester City og Raheem Sterling kommer til å bli et godt par.

— For Liverpool var han av og til helt strålende, men i andre halvdel av forrige sesong falt han litt sammen, sa tidligere Liverpool-forsvarer Jamie Carragher i et intervju med Sky Sports.

— Det samme kommer til å skje i Man City, nettopp fordi han fortsatt er ung. På dette tidspunktet i karrieren hans er Raheem Sterling verdt omtrent 360 millioner kroner, fortsatte Carragher.

(©NTB)

 1. Les også

  Rodgers bekrefter: - Sterling ferdig i Liverpool

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  «House of the dragon»: Storslagen forløper til «Game of Thrones»

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5