Fotball

Her skriver Stabæk-spillerne historie

Tidenes korteste eliteseriedebut — og en veteran som slet med varmen.

  • Arild Sandven

OBS: Video er ikke tilgjengelig for Aftenpostens lesere.

Stabæk – Start 1-2

Keepervikar Espen Isaksen (35) fikk ros fra alle og følte seg sjanseløs på begge Starts scoringer. Men han irriterte seg over Stabæks tap – og led i solsteiken på Nadderud.

— Æ e sliten! For en nordlending som har vært fire år i Tromsø og ett i Mosjøen, er denne varmen fryktelig, fastslo 35-åringen med et smil.

En som er daglig leder i Mosjøen IL og keepertrener for Norges kvinnelandslag.

Stabæks Eliteseriedebutant Eirik Haugstad (t.h) går ut og erstattes av Espen Isaksen etter et halvt minutt av eliteseriekampen mellom Stabæk og Start på Nadderud. Foto: NTB scanpix

Isaksens eliteserie-comeback, fire og et halvt år etter at han sto sine eneste 90 eliteserieminutter for Tromsø mot Bodø/Glimt (1-1), var det ingenting å utsette på. Keeperen som var Jon Knudsens reserve i Stabæk i 2005 og 2006 og som i tillegg til den ene kampen for TIL hadde fem for Odd Grenland i eliteserien, ble hentet inn som vikar bare til kampen mot Start.

Førstekeeper Mandé Sayouba er i VM med Elfenbenskysten og reserve Borger Thomas hadde karantene etter det røde kortet før tre minutter var spilt av debuten mot LSK på Åråsen.

Men fordi Isaksen er amatør, kunne han ikke starte kampen – og ble i stedet byttet inn umiddelbart etter at Starts Espen Hoff hadde spilt ballen ut over sidelinja rett fra avspark.

— Bisarr situasjon

Midtbanespilleren Eirik Haugstad (20) fikk dermed tidenes korteste eliteseriedebut, på 28 sekunder – og uten å ha vært nær ballen.

— Jeg har aldri vært med på en så bisarr situasjon, sa Stabæk-trener Bob Bradley og ristet på hodet over regelverket.

- Jeg er en «new kid on the block» i norsk fotball, så jeg forstår ingenting av det. Men Espen var god. Han var det minste av våre problemer i denne kampen , sa Bradley, som var mektig skuffet over at Stabæk ikke tok tak i kampen etter Anders Trondsens 1-1-scoring i det 68. minuttet.

I stedet kontret Start og fikk inn seiersmålet ved innbytter Alejandro Castro.

— Der skulle vi hatt killerinstinktet og stått på for å få det andre målet. Vi må forbi konsentrerte, fullføre kampen og vinne, sa Stabæk-treneren.

Bare én kamp

Espen Isaksen hadde forberedt seg med noen treninger med Mosjøens A-lag.

— Det var artig å spille kamp igjen, og jeg syns jeg spilte en god kamp. Scoringene følte jeg meg sjanseløs på, presiserte 35-åringen.

— Men vi leverer en dårlig forestilling, og det må ha vært en kjedelig kamå å se på. Jeg skulle vi turte å holde ballen i laget, som Stabæk pleier å gjøre det, sa Isaksen, som ikke er fristet til å gå tilbake i keeperrollen.

— Én ting er å spille en kamp for å hjelpe til, noe annet er å gå inn permanent – og det er jeg ikke klar for. Jeg trives i de rollene jeg har nå, forsikret gjestespilleren.

Siste hjemmekamp?

Morten Thorsby som ser ut til å være på vei til Heerenveen, kan ha spilt sin siste hjemmekamp for Stabæk.

— Jeg tør ikke si noe ennå, det er pågående prosess som sannsynligvis avgjøres en av de neste dagene, sa 18-åringen, som regner med å spille mot Viking i Stavanger torsdag.

Thorsby ville som vanlig mye, og viste fine detaljer offensivt, men manglet presisjon i de avgjørende trekkene.

— Vi greier ikke å få det trykket vi har hatt i de andre hjemmekampene og flere av bortekampene. Det er første gang vi møter et så lavtliggende lag, så det var et nytt kampbilde for oss. Men vi bure likevel ha kommet til flere sjanser. Vi hadde ikke nok tempo på ballen og det ble for mange spillere som møtte ball og for få motsatte bevegelser, analyserte Thorsby.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Stabæk Fotball
  3. IK Start