Fotball

Riise skal hjelpe Occean

<p><strong>ÅRÅSEN:</strong> Bjørn Helge Riise får jobben med å hjelpe Olivier Occean til scoringer mot Brann.</p><p><strong>Direkte 19: <a href="/live">Brann — LSK</a> (web-TV)</strong></p>

FotballTippeligaenÅråsen Stadion26.04.2009Lillestrøm LSK - Rosenborg RBKBjørn Helge Riise blir taklet av Anthony AnnanFoto: Eirik Førde
  • André Almløv

LSK-spissen Olivier Occean har så langt denne sesongen bare scoret ett mål på seks kamper.

Både Arild Sundgot, Edwin Eziyodawe og Bjørn Bergmann Sigurdarson har så langt spilt sammen med kanadieren, men nå er det Bjørn Helge Riises tur.

Les også:

  • Newcastle følger Huseklepp
  • Kortene temmer Austin

— Vi har ikke klart å utnytte ”Ollie” godt nok og forhåpentligvis kan jeg være med å spille ham god , sier Riise, som ofte liker å trekke inn i banen fra sin vante kantrolle.

Riise mener Lillestrøm har gode sjanser til å slå Brann, og han er ikke redd for at laget vil forbli et bunnlag selv om det ikke går veien i Bergen.

— Vi stresser ikke. Det er en lang sesong og vi har ennå 72 poeng å kjempe om. Tippeligaen er jevn og jeg tror vi kan slå Brann hvis vi presterer på toppnivå, sier han.

Mye vilje

Kaptein Frode Kippe deler Riises avslappede holdning til den dystre tabellsituasjonen.

- Jeg er ikke bekymret. Vi har spilt bra fotball i perioder, men variert litt for mye i kvalitet. Men det er mye vilje i laget, og derfor føler jeg meg trygg på at vi kan snu situasjonen til noe positivt , sier Kippe.

Inn med Essediri

Med Riise på topp sammen med Occean prøver altså trener Henning Berg sitt fjerde spisspar denne sesongen. Karim Essediri ligger sterkt an til å gå inn på Riises høyre kant. Khaled Mouelhi var syk og sto over onsdagens trening, men blir trolig klar til å dra til Bergen.

Trolig lagoppstilling mot Brann (4-4-2): Otto Fredrikson – Håvard Nordtveit, Vidar Riseth, Frode Kippe, Stian Ringstad – Karim Essediri, Khaled Mouelhi, Espen Søgård, Magnus Myklebust – Bjørn Helge Riise, Olivier Occean.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125649301941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312383028239
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien