Barcelonas trenerhelt med overraskende beskjed etter finaleseieren

Luis Enrique er usikker på om han fortsetter i klubben.

  • Nicholas Bergh

JUVENTUS-BARCELONA 1-3

Barcelona spilte tidvis glitrende angrepsfotball i Champions League-finalen lørdag kveld, og vant 3-1 over Juventus.

Dermed har Barcelona vunnet tre store titler av tre mulige denne sesongen: Copa del Rey, La Liga og Champions League. Det virket nærmest utenkelig i januar, da katalanerne slet spillemessig og trener Luis Enrique skal ha vært i konflikt med lagets stjernespiller Lionel Messi.

Enrique, som tok over Barcelona i sommer, var under et enormt press i vinter. Nå står han igjen som én av de store vinnerne i Fotball-Europa denne sesongen.

Luis Enrique kunne strekke armene i været etter Champions League-finalen, men det er ennå ikke sikkert at han får fortsette.

Mye tyder på at Barcelona på ny har funnet en ideell trener, etter at magre år fulgte som følge av at Pep Guardiola forlot klubben i 2012.Etter finaleseieren kom imidlertid Enrique med overraskende uttalelser. Han vil nemlig ikke garantere at han trener Barcelona neste sesong.

— Sannheten er at fremtiden min ikke er avklart, sier Enrique ifølge den katalanske avisen Sport.

— Akkurat nå er alt bare lykke og vi har en lang natt foran oss, fortsetter han.

Les også

Suárez fra skurk til helt: - Familien min har lidd med meg

— Unik gruppe spillere

Barcelona-sjefen var stolt over innsatsen spillerne la ned lørdag kveld.

– Vi er glade. Det er en unik gruppe med spillere. Det har vært et vanskelig år, og jeg er veldig takknemlig overfor personene som har trodd på meg. Jeg trodde aldri vi ville vinne trippelen, men man prøver alltid å gjøre jobben på best mulig måte. Disse spillerne har vist at de ikke er lei av å vinne, sier Enrique.

Barcelona-treneren vil nå trolig gå i møter med klubbpresident Josep Maria Bartomeu for å avgjøre om han fortsetter.