Sørloth: - Scoringen tar bort litt press

Alexander Sørloth scoret i debuten for sin nye klubb Groningen

Alexander Sørloth (til venstre) scoret for Groningen. Her fra en tidligere kamp.
  • Petter Rasmus

Sørloth fikk tillit i den første seriekampen etter vinterpausen – og spissen sørget for at hjemmelaget utlignet til 1–1 hjemme mot Utrecht.

— Det var selvsagt kjempedeilig og en god opplevelse. Scoringen tar litt press av skuldrene mine, sier han.

Merket trykket fra fansen

Groningen har et snitt på om lag 18.000 tilskuere, og interessen rundt laget er stor. Fansen har høye forventninger, spesielt på hjemmebane.

— Jeg merket det godt i dag – og det var bra atmosfære på tribunene. I hvert fall før pause. Jeg har ikke opplevd et slikt lydnivå før. Det nærmeste må være da jeg spilte for Bodo/Glimt mot RBK på Lerkendal i fjor, sier han.

Ble spilt fri

26 minutter ut i kampen ble han spilt fri mellom Utrechts midtstoppere, og plasserte ballen til side for keeper.

— Det var en veldig fin pasning, og det ble et fint mål til slutt. Det var kjempedeilig å score foran egne fans, og jeg kjente at selvtilliten kom. Det kunne egentlig ikke blitt bedre. Bare synd at vi tapte, sier han.

Dødballmål ødela

For oppturen fikk nemlig en litt brå ende i løpet av andreomgangen. Gjestene tok ledelsen kort tid etter hvilen, og puttet på to mål til i løpet av andreomgangen. Dermed endte debuten med tap 1–4 for Sørloth.

— De fikk tre dødballmål – og sånn sett litt «tullemål». Men sett kampen under ett var de bedre enn oss, sier han.

Stigende form

Spissen forteller om en mer teknisk fotball i Nederland, hvor ballen spilles langs bakken hele tiden.

— Det er mange gode fotballspillere her, og nivået er et hakk opp fra eliteserien. Selv har jeg ikke spilt kamp på to måneder, og kjenner at jeg ikke holder helt i nitti minutter, Men vi har trent bra etter vinterpausen, og formen er stigende, sier han.