Fotball

Sveits med jerngrep om VM-plass

En scoring helt mot slutten av kampen sikret Sveits seier 1-0 hjemme mot Kypros i Norges VM-kvalifiseringspulje lørdag.

SVEITS-SEIER: Valon Behrami (i midten) og Sveits kjempet seg til en viktig seier over sisteplasserte Kypros i Norges VM-kvalifiseringspulje lørdag. VALENTIN FLAURAUD - ntb scanpix

Innbytteren Haris Seferovic ble den store helten da han satte inn oppgjørets eneste fulltreffer med bare få sekunder igjen av spilletiden. Tre poeng til sveitserne førte dem et langt steg mot gruppeseieren og en plass i neste års VM-sluttspill i Brasil.

Norges assistenttrener Ola By Rise var i Geneve for å kartlegge de to neste motstanderne i kvalifiseringen.

– Sveits var klart best og vant fullt fortjent. Men det er klart at når målet kommer først etter 90 minutter, så hadde Kypros muligheten til poeng. Det var jo faktisk en kontring Sveits scoret på til slutt, sa By Rise.

Sveits har med det samlet 14 poeng på sine seks kamper. Alpenasjonen leder nå gruppen med henholdsvis fire og fem poeng ned til Albania og Island. Norge er nummer fire med åtte poeng.

Fire kamper gjenstår for alle lagene i VM-kvalifiseringens gruppe E. Norge spiller tre av sine kamper hjemme på Ullevaal og det neste oppgjøret mot Kypros på nasjonalarenaen 6. september. Sveits kommer på besøk til Oslo fire dager i senere.

(©NTB)

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Sveits' herrelandslag fotball
 3. Kypros

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Derfor må Norge vinne i kveld

 2. FOTBALL

  Brede vil ikke være nesten-kapteinen

 3. FOTBALL

  Slik kan Norge gå rett til VM

 4. FOTBALL

  Island kom tilbake fra 4-1

 5. FOTBALL

  Slik kommer vi oss til Brasil-VM

 6. FOTBALL

  Lei av deppesaker om Norge? Disse kan juble