Fotball

Politiet trente med hunder på Lerkendal-tribunene

— Mannskapene ønsker å være forberedte på alt.

Politiet hadde øvelse med hunder på Lerkendal. - Vi har prøvd å få det til en stund og nå hadde vi mulighet, sier politioverbetjent Håkon Jørgensen.
  • Ole K. Sagbakken

TRONDHEIM (adressa.no): — Det er viktig å påpeke at dette ikke handler om supercupfinalen i august. Det blir en festdag med rolige supportere. Men vi har prøvd å få til trening opp mot fotballkamper en stund, og nå hadde vi en mulighet, sier politioverbetjent Håkon Jørgensen.

Og fortsetter:

— Fotballvold i Norge er ikke utbredt, i hvert fall ikke i lille Trondheim. Man har slitt mer med det i Sverige. Men det kommer mange ulike klubber til Lerkendal, det er ny e-cupkvalifisering i sommer og mannskapene våre ønsker å trene og være forberedte.

Les også

Politiet roser RBK-fansen: - Eksemplarisk oppførsel

Legia Warszawa i 2012

Jørgensen, som i miljøet er kjent som «RBK-politiet», var ikke selv til stede under tirsdagens øvelse.

Men forteller om trening hvor politi gikk inn på tribunen med hunder og tok ut markører – under øvelsen også politifolk.

Her står politiet klare for øvelse på Lerkendal tirsdag.

Jørgensen har jobbet rundt RBK-kamper både på Lerkendal og rundt om i Europa siden 1990-tallet, og sier dette aldri har vært noe stort problem når RBK har spilt i e-cup.— Nei. Vi hadde kampen mot Legia Warszawa i 2012, hvor det var mye bluss og det ble satt fyr på noen stoler på tribunen. Men ellers oppførte supporterne seg greit i den kampen, også, sier han.

Les også

Kjernen-talsmann: - Vi har ikke hatt et ønske om å provosere noen

Har nytteverdi

Politiet anser også øvelsen på Lerkendal som nyttig også med tanke på andre scenarier med gjengslåssing. Både fotballrelatert i sentrum, og også under mer ordinære politivakter.

-Det er ikke bare opp mot det som skjer på Lerkendal. Grupperinger kan gå løs på hverandre ellers i bybildet, også. Det kan også være nattevakter i Nordre gate i helgene også, dette. Nå hadde vi muligheten til å gjøre en slik øvelse. Det er årsaken til tidspunktet, sier Jørgensen.

Les også

  1. Helland hentes inn i landslagstroppen

  2. Midtsjø slapp med skrekken

  3. Liverpool-«dronninga»: - Ville blitt kastet ut av Anfield med slike hatplakater

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27177354233158
2Molde27165664362853
3Viking2714675244848
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg27127853391443
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK