Riise har landet i Ålesund - håper å spille fredag

Ser for seg ettårskontrakt med AaFK.

Han har ikke signert for Aalesund ennå, men John Arne Riise håper å kunne spille allerede fredag.

John Arne Riise landet i ettermiddag på Vigra utenfor Ålesund. Nå er han en medisinsk test, papirarbeid og et ja fra Betsson unna et comeback i AaFK.

— De siste dagene har vært helt ekstreme. Det har tatt helt av og det har vært utrolig mange telefoner, møter, venting, frustrasjon, irritasjon og glede om hverandre. Jeg bestemte meg i dag for å dra til Ålesund slik at vi kan få unna alt av offisielle papirer, tester og andre ting som må gjøres. Hvis vi får et endelig ja, så skal det bare være å signere og ta på seg drakten, sier Riise til smp.no.

- Hvor lang kontrakt ser du for deg?

— Det har vi ikke diskutert helt, men ett år først og fremst for å få ting i gang. Det er opp til meg selv hvordan jeg gjør det, men jeg vil hjelpe AaFK og bidra på min måte, sier han.

Les også

Betsson bekrefter: - Riise-avgjørelse kommer fredag

Håper å spille mot Stabæk

35-åringen har terminert kontrakten sin med spillselskapet som har sponset han, men reklamefilmer Riise har spilt inn med dem kan sette en stopper for avtalen. Men Riise sier han ikke hadde reist til Ålesund om han ikke trodde det kom til å ordne seg.

— I går kveld var jeg ganske oppgitt og irritert fordi det juridiske var på den og den måten. Jeg forstår at AaFK ikke tør å ta en sjanse, fordi de har mye å tape på det, og jeg sa også til Henrik (Hoff) at jeg ikke ville de skulle gjøre det. Jeg ønsker å komme hit fordi de har lyst til det, og at det går den veien AaFK vil, sier han.

I morgen serieåpner AaFK hjemme mot Stabæk på Color Line stadion. Der håper 35-åringen at han får være med.

— Ja, det er planen. Jeg har snakket en del med Trond (Fredriksen) den siste tiden, og jeg ser for meg at jeg etter landslagspausen kan bli vurdert til å starte kamper. Jeg må komme meg tilbake i fotballform, selv om jeg har løpt mye på tredemølle. Jeg håper å være med i troppen i morgen og kanskje få med meg de 10-15 siste minuttene. Jeg håper å være med på neste kamp også, så trene som en idiot i landslagspausen, sier han.

- Hvordan er det å være tilbake i Ålesund igjen?

— Det er sol, så det er helt utrolig. Det er mange år siden jeg har vært her. Tiden kunne ikke gå fort nok da jeg satt på flyet, så jeg håper alt går i orden raskt. Det er fantastisk å være tilbake her med meg og broren min i AaFK, sier han og smiler.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk